Svar till: Defender TD5 2002 som inte vill starta, ECU problem?

Forum TEKNIK Ninety, OneTen & Defender Defender (1999-2006) TD5-Storm, 3.9L V8 Defender TD5 2002 som inte vill starta, ECU problem? Svar till: Defender TD5 2002 som inte vill starta, ECU problem?

#101416

Detta är kanske inget nytt fenomen! Jag misstänker att det är ECU:n som tappat fattningen. Billen har inget larm men jag har fått EKA kod så imobilliser, startspärr verkar det finnas. Jag har kollat reläer, säkringar, vevaxelsensor, krockbrytaren, jordpunkter och jag har även försökt att låsa upp den med EKA koden. Det verkar inte komma någon signal till bränslepumpen. Ett svagt tickande / surrande ljud kan höras från ECU: Kanske en mus?;) och det glimmar lite från glödgningslampan. Bränslepumpen går direkt jag sätter ström på den vid reläet. Bilen levererades ny utan larm och utan fjärrdosor så det har aldrig funnits. Nu tänkte jag skicka in ECU:n till Ateck2 för reparation men då vill dom ha med startspärr och fjärrdosor. Vart sitter startspärren? och kan det vara något annat fel ? Jag har sett liknande fall på olika forum men inget riktigt svar på vad jag borde göra här näst. Detta är min första Defender så jag har inte lärt känna den riktigt ännu. Hoppas någon kan ge mig ny inspiration!

Kolla jorden till ECU, det sitter en mutter precis nedanför ECU med 2 svarta kablar. Lossa gör rent och återmontera.Kolla även reläsocklarna till bränslepumpens relä, det kan vara ärg där. När du fixar det kommer den att starta till en kostnad av 0:-

Per

Brummen, Defender CSW 90 2002
Aftonvagnen Disco 4 2014
Lilla Blå Serie 3 88' 1975
Allsläpet treaxligt 3,5 t
Ifor Williams Livestock Trailer 3,5 t
John Deere 6120
Honda Africa Twin -93 (ökenhoj)

  • Det här svaret redigerades för 7 månader, 2 veckor sedan av .