Svar till: Disco 2 – Gröningen

Forum ALLMÄNT Din Land Rover Disco 2 – Gröningen Svar till: Disco 2 – Gröningen

#103696

Hade en timme över i går och vände ut och in på passagerarstolen. Tyvärr var det inte alls samma enkla fix som med förarstolen.
Motorn är kaputt helt enkelt. Den får ström men klarar inte av att vrida runt. Jag bytte kontakter med en av de andra motorerna under och kunde konstatera att den motorn gick glatt, så helt uppenbart så är det inte fel någonstans fram till själva motorn.

En sak kom jag på nu att jag ska testa, jag ska mäta vridmomentet på gängstavarna och jämföra med förarstolen. Om de är rejält fastsatta (de var rejält tröga) så klarar kanske motorn inte att vrida, och det är mer ett smörjproblem än något annat. Det får bli om några dagar för nu kommer det bli mer jobb och mindre bil på ett par veckor tyvärr.

Hittade inget roligare än lite kolapapper, en spelkula och en slangkoppling till något bevattningssystem under bilen. Alltid något.

Jag fick dessutom monterat den plast-flärpen som sitter vid tårna på passageraren, under handskfacket där undersidan på kupéfläkten sitter. Det är viktigt att få det fint där frugan ska sitta!