Svar till: Nästa projekt?

Forum TEKNIK Discovery Discovery I (1989-1998) Nästa projekt? Svar till: Nästa projekt?

#36176
ProfilbildKlappmarkarn
Deltagare

Har bevakat blocket nu ett tag och bilen jag söker verkar vara ungefär lika ovanlig som Vauxhall-rost och hönständer. En tredörrars pre facelift har jag sett. V8. 🙁 Ligger nu ute en tredörrars diesel. Men -98 300tdi.

Nu har jag hittat en -91:a som förutom antalet dörrar stämmer rätt bra in på vad jag letar efter. Officiellt inte till salu men det är iaf bestämt att jag ska åka och titta och ägaren sa att jag kan ju alltid lägga ett bud.

Nu har jag lite granna fastnat i tanken på tre dörrar men ska jag vara ärlig är det inte utseendet som gjort att jag intresserat mig för modellen innan facelift. Snarare gillar jag det senare utseendet och inredningen som är mer lik tvåan. Ja nu ligger det som sagt ute en 300 på blocket och vad jag funderar på är om det är möjligt med ett karossbyte. Skulle man i princip kunna hissa upp karossen på -98:an, rulla ut underredet och rulla in det äldre innan man sänker ner karossen igen, skruvar fast den och rullar iväg till bilprovningen?

Identiteten sitter ju i ramen så det borde egentligen inte vara några problem utan jag tänker mer kring det praktiska runt donationen. 300:n torde ju ha en massa elektronik som jag vill slippa. ABS, airbag, centrallås osv osv. Är det bara att fimpa det jag inte vill ha? Eller är instrumenteringen och all el i den senare kopplad via databoxar som gör det omöjligt att köra med mekaniska/analoga system? Jag vill ha stoppvajer att dra i när jag stänger av motorn! 😀

Ytterligare en variant vore ju att hitta en bensinare (som jag iaf har sett till salu) och sedan byta motor i den. Bör väl inte heller vara något större problem med besiktning?

Ursäkta ett spretigt inlägg, som för övrigt blev mitt första på det nya forumet. 😉