Svar till: Nya besiktningsregler 2018

Forum TEKNIK Teknikspalten – Allmänt om teknik Nya besiktningsregler 2018 Svar till: Nya besiktningsregler 2018

#38898
Profilbild4557
Deltagare

En ”nyhet” är att man ”kapat” 2 av de 5 inställelsemånaderna.

Betyder i klartext att ”sista besiktningsdatum” enlig besiktningsprotokollet som erhölls vid besiktningen 2017 inte gäller.

Betyder i mitt fall, för en av hobbybilarna med tunn sufflett, att jag i stället måste inställa mig sista februari i stället för sista april.

Men det bryr jag mig inte om. Har för avsikt att utmana myndigheterna och låta besikta i slutet på april. Om farbror blå har synpunkter tänker jag sticka senaste besiktningsprotokollet under näsan på vederbörande. Undrar vad som händer om jag säger mig inte vara skriftligt informerad om att inställelsedatumet ändrats/kortats.

B t w så var det 3 månader inställelsetid från början. För att, som man trodde, ”kapa topparna” under våren så infördes att man kunde låta besikta 2 månader innan slutsiffran. Därtill med 20:- reducerad avgift. I början/mitten på 90-talet avskaffades ”förmånen”. Då uppstod rena kalabaliken. Under november till mars praktiskt taget tomt i hallarna hos ASB. Däremot överbeläggning och mycket svårt att få tid i maj och juni. Jag vet mycket väl vem som var mamma till förändringen, som jag bestämt satte mig emot. Men vad hjälper praktik mot politisk teori?

Endera gillar du Defender - eller så har du fel!