Svar till: Svag Td5

Forum TEKNIK Discovery Discovery II (1999-2004) Svag Td5 Svar till: Svag Td5

#39897
Per SöderlundPer Söderlund
Deltagare

Okej, då har jag pysslat lite i helgen: Kollat kabel/kontakt från spridarna (igen). Lite olja på kontakten, men inget på kablarna, rengjorde kontakterna med ”electronic cleaner”, men ingen förändring. Tagit en tur med raka rör, dvs helt utan ljuddämpare. Hade väntat mig mer oväsen 🙂 men ingen skillnad på effekt.
Men: Nu har jag mätt upp värdena från gasreglaget med Nanocom och här är något skumt:
Så här ser det ut, mina värden till vänster och vad det ”bör” vara till höger, första värdet enligt nanocom, andra värdet enligt Rave
Om jag förstått rätt ska summan av 1 och 2 hamna nära 5 volt och det verkar ju stämma någotsånär, men 3:an…? Värdet på den ökar ju mer man pressar pedalen, upp till 10 alltså. Enligt Rave kan fel på gasreglagets sensor ge ”Engine performance concern”. Vad ska man tro?

Pedalen ”uppe”: Acc way 1: 0.657 => 0.3 => 0.8
Acc way2: 4.357 => 4.7 => 4.2
Acc way3: 0.000 => ska vara som #2 ungefär enligt nanocom???

Pedalen i botten: Acc way1: 3.917 => 4.7 => 3.9
Acc way2: 1.093 => 0.3 => 1.1
Acc way3: 10.000 => ska vara som #2 ungefär enligt nanocom??
Accel supply 5.01 volt

Det andra som jag gjort är att logga värdena från automatlådan, men där fattar jag inte mycket. Det som kanske är konstigt är värdena man får när man loggar ”Pressures”. Där står allt på 0 utom ”3-4 speed range 1” som konstant är 253….
Länkar till loggfilerna:
https://app.box.com/s/1dzgjif58t0pq0rw3hgc1cm4629adhad
https://app.box.com/s/dlvzarrs0j4v8h9wxy1l3pomwj3b0h9h
Om nån har tid och lust så är jag tacksam för ytterligare tips och idéer och om det finns nån som kan tolka loggfilerna så är det ännu bättre.