Svar till: Nyckelförvaring vid surf etc (Discovery 4 2016)

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) Nyckelförvaring vid surf etc (Discovery 4 2016) Svar till: Nyckelförvaring vid surf etc (Discovery 4 2016)

#40753
Mats LundbladMats Lundblad
Moderator

Med lite fantasi finns många ställen att gömma en nyckel på så potentiella tjuvar inte hittar den. Man måste inte lägga den på höger bakhjul.
Parkerar man vid en sandstrand kan det t.ex. vara väldigt enkelt att sparka upp en liten grop 5 m från bilen där man lägger nyckeln och täcker över den. I skogslandskap kan man lyfta på lite mossa och lägga nyckeln under o.s.v. En plastpåse eller en liten plastburk kan vara bra att ha med sig om man vill gömma nyckeln där det är fuktigt. En magnet och en liten krok är också bra redskap för den klurige.
Alternativt tar man med sig nyckeln till stranden och gömmer den en bit ifrån där man lämnar t.ex. handduk / picknickkorg / badanka eller vad man nu har med sig.

Tjuvar måste i regel agera snabbt och kan inte göra en grundlig undersökning av bilen för att leta en eventuellt gömd nyckel utan att dra uppmärksamhet till sig. De kommer inte att börja leta i hängrännan på omklädningsrummet, i sandhögen bredvid parkeringen, i en trädklyka på tredje björken in från parkeringen eller vad du nu hittar på. På en Land Rover finns också många skrymslen och vrår som inte finns på vanliga bilar men det är större risk att en tjuv lägger tid på att kolla själva bilen än området runt omkring.

Största utmaningen med att gömma en nyckel är om det är många människor i rörelse. Ju fler som kan se dig, desto mer diskret måste du vara.
Det här borde passa surfare extra bra för ni brukar väl åka till stranden när andra håller sig därifrån? Höststormar och annat skitväder ger de bästa vågorna.