Svar till: Bromsok hjälp Defender 90

#41233
MartinMartin
Deltagare

Hej Fritz

Välkommen till forumet och klubben. Skånesektion är hyfsat aktiv och det finns massor av kunskap i hela landet. Länk till medlemskapet finner du här:
https://slrk.mawik.se/Register

Du behöver ha ditt VIN tillhands för att få rätt prylar. Här finns ett exempel: https://www.firstfour.co.uk/land-rover-vin Det finns många fler ställen för att utläsa, bara att googla.Det finns både ventilerade och icke ventilerade skivor beroende på modell och de kan ju ha bytts under åren på just din bil, så kolla för säkerhets skull och gå inte blint på VI-numret. Antar att det är en Td5? En användbar länk är dessutom: http://cat.lrparts.ru/ för sprängskisser.Det finns massor av ställen att handla på, både i UK och här hemma. Om du är osäker så släng iväg ett mejl så får du ganska säkert ett bra svar. Skicka med VIN.

Det kan ju räcka med en renoveringssats med nya kolvar, packningar och glidpinnar också. Blir som nya. Även om oken inte är ohyggligt kostsamma så är de ganska lätta att renovera. Stålborste, lite tålamod, elektrolys http://www.renoverasjalv.n.nu/elektrolys-for-rostiga-bromso , bromsoksfärg och sen är det klart. Jag har hittills renoverat 10 bromsok med den metoden och det funkar fint 🙂 På Biltema handlar du: 36-1826 Bromscylinderfett.

Lycka till & välkommen till klubben.

/Martin

-----------------------------------------------
88" S2A HT diesel -62
Discovery Sport -17

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 9 månader sedan av .