Svar till: Problem med skärm och ljudsystem

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover L322 (2002-2012) Problem med skärm och ljudsystem Svar till: Problem med skärm och ljudsystem

#42044
WalleWalle
Deltagare

Hallo där Peter
Nej det stämmer. Sen jag löste ström fram till TMC så fungerar radion igen och loggan försvann och jag kom in i ”menyn” på displayen igen. Så förmodligen var problemet i MOST systemet vilket gjorde att systemet gick i ”felläge”. Problemet som kvarstår är många. Jag försöker tex ändra datum och klockan, men det enda som kvarstår är klockan….datumet går tillbaka till år 2003 efter att jag har försökt ställa in dagens datum. Navigationen fungerar som vanligt, men på mediamenyn kan jag inte trycka på CD eller AUX eller DVD. Dock kan jag komma in på menyn för skärmarna i nackstöden. Det går att koppla upp sig med telefonen men det står som sagt att den inte inkopplad. Som tidigare bilder så är det helt blankt på bränsleförbrukningssidan. Det skumma är att jag får upp bränsleförbrukningen i displayen under hastighets/varv räknarna, så det känns som själva lcd-skärmen lever sitt eget liv.
Jag har kollat så det går fram ström till alla övriga moduler, och det är alla originalmoduler som sitter i bilen nu. Först trodde jag när skärmen började krångla att det var Bluetooth enheten som strula då många haft problem med den, men den verkar ju fungera då den kopplar upp sig mot telefonen.

Ja det vore väldigt intressant att koppla upp ett diagnos instrument, kanske nåt går att tyda från det? Vad är TOPIx för något?
Vänliga hälsningar
David

Range Rover l322, 2007