Svar till: Köpa RR Evoque?

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover Evoque (2012–) Köpa RR Evoque? Svar till: Köpa RR Evoque?

#42354
ProfilbildReine Jonsson
Deltagare

Hej! Trevligg att du funderar på Evoque. Jag har haft min 2017 Pure 150 hk I sex veckor, min första LR. Jag köpte just den då det fans några till rim life priser vilket gjorde att jag kunde äntligen slå till på en Land Rover, från att alltid ha tyckt att de var utanför min ekonomiska möjlighet. Att jag slog till på just Evoque var att ägandekostnaden är rimlig. Försäkring lika som min SEAT Leon nu för halvförs! Skatten lite högre bara. 2017 kom en ny motor kallad Ingenium som enligt uppgift är mer deras egen konstruktion, mer miljömässig med Addblue osv så den är Euro6 och man överlever i Stockholm. Jag tycker 150 hk känns betydligt piggare än förväntat för denna bil.
Som föregående sa är ju Pure lite snålt utrustade men de högre modellerna hamnade så långt över min budget att jag valde denna bil istället för att köpa något helt annat för samma pengar. Min har Cold climate pack vilket är rattvärme, värmd vindruta och spolarmunstycken. Den har även något business pack som innebär backkamera, parkeringssensor fram och filbytesvarning, bromsassistans.
Jag är nöjd med bilen hittills! Fri service i tre år och enligt säljare kostar service sen mellan 6000-8000 kr. Då vartannat år eller 3400 mil så det blir väl inte riktigt den kostnaden varje år om man inte kör 3000 mil eller mer. Hör av dig vid fler funderingar.