Svar till: Vem kan mycket om Serie 1?

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie I (1948-1957) Vem kan mycket om Serie 1? Svar till: Vem kan mycket om Serie 1?

#42504
ProfilbildNiklas Nyhlen
Deltagare

Håller just nu på med att renovera en Serie 1 som inhandlades från Borlänge för snart 10 år sedan, ytan vart rätt hyfsad, men det vart väl ungefär allt som vart ok på den bilen…I övrigt så har den blivit skruvad på av människor som helst skulle hålla på med något helt annat istället, ett fruktansvärt botch job. Bilen består av metriska, tum samt Withworth gängor…sladd dragningar som gör en ledsen och tätningar av motorn gjord med akvarie silicon istället för att köpa riktiga packningar :-/ udda…

När det gäller att skruva Land Rover serie 1 så är det ungefär lika svårt som att laga en punktering på cykeln 😉 , tar lite längre tid bara 🙂 . Ett råd man kan ge någon som skall fixa sin Serie 1 är att köpa serviceboken, ägar manualen samt reservdels boken från Amazon.com, kostar ca 1000:- sek för alla och är en källa till fantastiskt mycket fakta.

Man måste lära sig själva hur sin bil fungerar, detta då alla serie 1 i sverige har olika stadier av motorjobb gjorda samt förlängda, botchade ihop av någon som inte skall skruva osv..
När jag skulle börja renovera min bil så tittade jag runt på olika svenska forum och kunde ganska snart konstatera att det inte fanns några djupa källor av kunskap att gräva ur, man får helt enkelt läsa sig till detta via böcker och kolla hur ens bil ser ut, finns det sedan någon klok gubbe som kan ge en hint så e det ju bra, men man skall inte räkna med det..

Reservdelar kan man köpa från England och Craddocks till ex, det är ungefär 50% billigare än att köpa i Sverige eller Danmark.

Tips 1, om termostathuset inte går att dela så lägg det i en spann, slå på 6 liter coca cola och låt stå i 5 dygn, tada!! och så sparade man 2000:- , går vattenventilen till kupevärmen sönder så köper man ny på Bauhaus för 79:- sek, jepps i mässing .

Bifogar bilder på de eminenta eldragningarna samt hur jag håller på att byta torpedväggen.

Jag skruvar varje förmiddag i Perstorp på Lördagar och söndagar, så finns det någon med en serie 1 som vill komma och kolla så är det bara att höra av sig på mailen.

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 6 månader sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 2 år, 6 månader sedan av .