Svar till: Slut på friden – Trans.Failsafe Prog

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover L322 (2002-2012) Slut på friden – Trans.Failsafe Prog Svar till: Slut på friden – Trans.Failsafe Prog

#43388

Uppdatering,
Efter att förgäves famlat efter halmstrå att det kunde röra sig om ngt ”enklare” fel fick jag till slut krypa till korset och acceptera att lådan hade ett allvarligt mekaniskt fel.
Hittade efter en del sökande Transfix i Skövde http://www.transfix.se som erbjöd oslagbart bästa pris på en helrenovering
Körde efter rådslag i mellandagarna upp bilen i 3ans växel . Efter att har rivit lådan visade sig vad som verkar vara ett typfel på GM5L40-E lådan. Axeln till planetväxeln för 4 & 5 vx hade gått helt av.
Pär på Transfix hittade delen och gjorde ett toppenjobb och nu är den i skick som ny.
Pär uppskattade att han renoverat över 50 sådana här lådor och bedömde att den verkar vara underdimensionerad för motor och bilstorlek. När motorn dessutom inbjuder till trimning så hänger inte denna låda med.
Ett tips är att om man drar mycket släp att alltid ta för vana att växla manuellt när man startar. Då styr lådan ut nästan dubbelt så högt hydraultryck för låsning av de interna lamellkopplingarna med drastiskt minskat slitage och ökad livslängd som följd.

Med nya RSW Allcoms har jag dessutom fått igång alla andra egendomligheter.
Slutet gott, allt gott. (utom plånboken som fortfarande svider…)

Discovery II Td5 2000
Range Rover L322 Td6 2006
"Nobody is perfect, but if you drive a Land Rover, you are pretty damn close"