Svar till: Herrgårdshelg med engelskt tema 2019

Forum DISTRIKT Västernorrland Herrgårdshelg med engelskt tema 2019 Svar till: Herrgårdshelg med engelskt tema 2019

#43952
Profilbild5072
Deltagare

Hej alla glada anglofiler,
Nu är det mindre än fyra veckor till årets största händelse – the big brittsih happening! Vi kommer bli ett glatt gäng på minst 11 personer. Hitintills är följande anmälda:
Berit och Ulf
Peter och Lotta (några barn och hund också, eller?)
Mats L
Christer och Lisa
Anton och kompisen Fritz (?)
samt undertecknad och Lise-Lotte
Vi får se om det blir ytterligare några anmälningar.

Även programmet börjar ta form. Vi samlas kl. 10:00 på parkeringen vid Dannero travbana. Vi kör därefter favorit i repris med off road-körning på vårt terrängområde. Här finns körning både för den avancerade (läs Ulf och Berit) och för den som är lite mer rädd om sin bil. Förhoppningsvis har Ulf förankrat rutorna på bilen bättre denna gång så att de inte trillar ut igen och att Peter har bytt ut lågskorna på discon och skott om till terrängstövlar. Om inte annat så är vi många som kan bogsera er runt banan.

Kring kl. 12 tänkte jag att vi åker vidare till Sandslån för lite barbecue med view över Ångermanälven. För de modiga kan ett uppfriskande dopp erbjudas. Mätta och belåtna styr vi sedan kosan till High Coast Distillery (tidigare BOX) där vi får ta del av en guidad visning för det facila priset av 12 pund/person (motsvarar cirka 150 kr). Här kommer vi också ta lite autentiska bilder som bevis på att vi minsann har förlagt träffen till ”the Scottish Highlands”. Återstår att hitta en lämplig torvmosse också. Upprymda av ångorna åker vi till Länsmansgården för att sopa av oss vägdammet och sedan inta en bombastisk after noon tea buffé.

Sedan ska vi ägna oss åt den engelska gentlemannasport, lawn bowls. Nu blir kanske några besvikna och vill ha revansch efter förra årets debacle kring lerduveskyttet. Jag vill dock påtala att jag i rollen som distriksombud inte kan ta ansvar för fler skadskjutna deltagare , husdjur och fordon igen. Lawn bowls är en brittisk precisionssport som påminner om boccia och boule och som liksom dessa har sina rötter i urgamla sten- och kägelspel. Bowls spelas på gräsmatta. Spelet spelas med asymmetriska klot med en diameter på knappt femton centimeter, vilka på grund av sin ojämna viktfördelning inte rullar rakt. Kloten skall rullas på banan och placeras så nära ett litet målklot, kallat ”jack”, som möjligt. Jag rekommenderar att alla bär hjälm.

Stärkta av den friska Ångermanlandsluften, efter att ha bytt om till dinner dress, ska vi säkerställa så att vi även stärker oss med den berömda skotsk naturdrycken malt whisky. Den som har störst rum får äran att bli värd för årets dryckesprovning. Jag kan utlova att ni får prova min Octomore om ni låter mig vinna i lawn bowls. Jag förutsätter att Christer tar med sitt suspekta dryckeskärl även i år. Traditioner år viktiga att hålla på!

Därefter intar vi salongen, lite rödkindade av den värmande drycken, ackompanjerad av fuktig malkulsdoftande tweed, för att inmundiga en tre rätters meny. Middagen avslutas med sången rule brittania – ”Rule, Britannia! Britannia, rule the waves! Britons never, never, never shall be slaves” – innan vi kryper ner i våra nybäddade sängar för en god natts sömn…

.