Svar till: Bränsleläckage

Forum TEKNIK Discovery Discovery II (1999-2004) Bränsleläckage Svar till: Bränsleläckage

#44182
Mats AbelsonMats Abelson
Deltagare

Hej och tack för alla tips och råd.

Jag har nu åtgärdat läckan. Jag tror det satt i ett av bränslerören (mellan regulatorhuset och bränslekylaren). Själva regulatorn var säkert OK. Några erfarenheter:

• Har du en dieselvärmare monterad längst bak till höger i motorrummet, mot torpeden, måste denna ur. Min dieselvärmare är trasig och skulle ändå väck förr eller senare.
• En packningssats enligt ovan räcker. Man behöver inte köpa hela tryckregulatorn med hus och allt. Packningssatsen innehåller tre o-ringar till bränslerören, en o-ring till silen, två blockpackningar av olika modell och själva regulatorn.
• I de engelska instruktionerna står det att man ska dra bränslerören genom att ”nip up”, dvs dra åt men inte för hårt. Jag har upptäckt att ”nip up” är hårdare än man anar.
• Man ska som sista åtgärd lufta systemet genom att pumpa fem gånger med gaspedalen och sedan starta. Det räckte inte i mitt fall. Jag fick pumpa länge och väl. Motorlampan slocknade inte. Till sist startade jag motorn i säkert uppemot en minut innan den hostade igång. Sedan startar den utan tvekan. Kanske min bränslepump är dålig…

Series 2A 109 1965 "Camion de pompiers"
Serie 3 LWT 1975
Defender 110 Td5 HCPU 1999 "Raven Lord"
Discovery 2 Td5 2000
Ifor Williams LM 147

"A Land Rover would never turn up to collect an Oscar. It'd be far too busy doing something important to someone, somewhere..." (Richard Hammond)