Svar till: Automatlåda fungerar efter uppvarvning

Forum TEKNIK Discovery Discovery II (1999-2004) Automatlåda fungerar efter uppvarvning Svar till: Automatlåda fungerar efter uppvarvning

#44693
Mats LundbladMats Lundblad
Moderator

Rimligen har du två helt olika felsökningar att göra.
1) Elstrul. Jag skulle nog försöka ta en titt på jordningen av XYZ-switchen också. Det går en ganska klen jordkabel upp till konsollen mellan stolarna där den går ihop med några andra kablar och sedan till en jordpunkt. Som alltid med dålig jord kan man få oväntade effekter.

2) Slö växling. Absolut billigast och snabbast är att kolla oljenivån så börja där. Det finns en procedur hur man gör med motorn igång och växla igenom växlarna innan man kollar.
Om olja och filter byttes för bara ett år sedan borde det inte vara några problem men det kan ju möjligen vara fel nivå..

Jag har inga direkta verkstadstips men lådan är en ZF-låda som sitter i en mängd olika bilar. För det mekaniska i lådan kan du söka på verkstad för automatlådor. Land Rover har egen/anpassad programvara men dina problem låter mer som det mekaniska/hydrauliska i lådan. En automatlådeexpert tar också rejält betalt i timkostnad men kanske kan komma till lösningen på färre timmar än en ”allmän” verkstad.