Svar till: Ljusproblem enligt bilprovning.

Forum TEKNIK Discovery Discovery I (1989-1998) Ljusproblem enligt bilprovning. Svar till: Ljusproblem enligt bilprovning.

#45076
Juha SalmelaJuha Salmela
Deltagare

Det är märkligt att de har olika tolkning beroende på vilken företag som besiktigar. Att du fick igenom din variant med manuell tändning av ljusen bak är märklig, men ändå inte. Så är det på flera nya bilar som körs omkring med släckta bakljus. De ljusen måste tydligen också sättas på manuellt om man nu inte kör på autoläget som de flesta nya bilar har. Alltså utrymme för mänskliga faktorn att glömma den detaljen och köra med släckta ljus bak när man borde ha det. Du har automatiskt ljus bak fram så det är väl det som är ok. Till mig sa de att ljuset måste sättas på bak o fram samtidigt….
Besiktiga inte din bil någon annanstans än på Dekra när du fått den godkänd på den stationen, då finns chansen att du kommer att klara dig med din lösning ytterligare ett tag. Jag besiktigade på Besikta i Kinna i november och då gick bilen inte igenom. Fast året innan gjorde den det och det var samma personal båda gångerna. Man måste välja sin station känns det som och välja rätt dag att besiktiga också. Tjuriga besiktningsmän klarar man sig utan. Näst senaste gången lyckades en besiktningsman dra på larmet när han satt inne i bilen…..hur gör man det? Vet ej, men han lyckades. Nu har jag snart fixat ljuset utan halvljusautomatik, precis som bilen är tänkt att fungera från början. Och en ny besiktningsstation har öppnat på andra sidan gatan i Kinna och där har jag varit med alla mina fordon denna våren och det funkar bra.