Svar till: VÄXELÅDAN MED VRED "9A:N"

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) VÄXELÅDAN MED VRED "9A:N" Svar till: VÄXELÅDAN MED VRED "9A:N"

#45562
Peter HanssonPeter Hansson
Deltagare

Jag vet bara att man kan göra det med IDS på den 6 växlade. Vi hade inga sådana problem med den 9 petade så har inte ens kollat om man kunde göra det och vet tyvärr inte vad det ska ligga på.
Är lite svårt att säga vad det ska ligga på också då det är adaptions trycket så det är olika för olika lådor och till viss del körstil. Men tillverkaren har testat eller räknat ut att det finns en gräns som om den går över det är lamellpaketet slitet alternativt läcker det internt. Men samtidigt så mäte både in och utgående varvtal på lådan och det är främst här man upptäcker fel som slitage då varvtals skillnaderna blir för stora.

Har du inga problem med lådan idag så oroa dig inte, bara att byta olja och vara glad. Jag tänkte på en sak igår, min Freelander 2 har normalt oljebyte vid 24000mil eller 10 år vilket som kommer först. Så vitt jag kan minnas använde JLR detta för alla så kllade ”Filled for life” lådor, dock inte 100% säker på det för den 9 petade men jag är ganska säker på att där är ett intervall och då talar ju det också emot att man inte skulle byta olja efter 18000mil (något jag för övrigt aldrig hört tidigare:) )

Mvh
Peter
Serie II 109 2,25 Diesel
Freelander 2 Td4

Distrikt skåne