Svar till: Nervös inför Disco 4 köp – någon som vill ge mig några råd på vägen?

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) Nervös inför Disco 4 köp – någon som vill ge mig några råd på vägen? Svar till: Nervös inför Disco 4 köp – någon som vill ge mig några råd på vägen?

#46629
ProfilbildMrMittens
Deltagare

Fattar ingenting av denna tråd. Jag har haft två Disco 4:or. En 2010:a som såldes efter 20000 mil och 4 år. Det enda felet kom efter 10000 mil och bestod av vibrationer i ratten och slagna bromsskivor. Det åtgärdades i och för sig under en lång och plågsam process av LR; styrleder, rattstång, ny ratt, hjullager, bromsok, skivor mm. Dock utan kostnad för mig, det var en känd fabriksåtgärd. Den andra var en 2013 års modell som rullade 15000 mil utan ett enda fel. Ägaren efter mig, kör den än idag, har kört den ytterligare 10000 mil utan problem med endast nya bussningar och normalt underhåll. Inredningen knakar dock numera. Frågar man ”kontakter” hos generalagenten för Land Rover så menar de att dessa bilar numera kan ha rullat 30000 mil med endast normalt underhåll (service, bromsar etc). Jag har funnit att nyckeln till framgång med LR bilar är att man ska vara ”vaken” för missljud och avvikelser. Ta tag i det direkt! Då blir det inte så dyrt och omfattande. Det och tätare serviceintervaller än det normala är förebyggande. Förutom hel service fick Disco bilarna ny motorolja var 1000:e mil. Mina Defendrar får ny motorolja var 1000:e mil, diffarna var 2000:e mil. och växellådan var 3000:e mil.

Stort tack för ditt inlägg! Det lugnade mina nerver något nu när bilen är köpt.

Jag köpte via en mellanhand så jag vet inget om bilen blivit ompysslad utöver servicehistoriken. Men den är testad i en verkstad och man har inte för funnit några problem. Så den verkar schysst.

Nu är min enda fråga OM luftfjädringen går åt skogen, kan jag laga det själv och vad skulle det kosta? Har hört att just det ska vara rackarns dyrt.