Svar till: Renovering One Ten 1986 – Hjälp

Forum TEKNIK Ninety, OneTen & Defender Ninety & OneTen (1983-1989) Renovering One Ten 1986 – Hjälp Svar till: Renovering One Ten 1986 – Hjälp

#47506
johanmxjohanmx
Deltagare

Ja anledningen är just att ta bort färg. Bulor och skavanker har jag knackat med gummiklubba (biltema) för att få ut. Har ingen ambition att få den slät utan vill att gammal historik skall synas men i vettigt format. Framskärmar hämtar jag på måndag och hoppas kunna sätta ihop dem igen enligt bifogat bild innan demontering på torsdag.

Vidare är motorn ihopsatt till det mesta, renoverad topp åker på imorgon och då är allt i motorn genomgånget och eller bytat. Alla lager/packningar/tätningar/ventiler/stötstänger/kamaxel/hydrauliska lyftare/vipparmar/oljepump/vattenpump/ventilfjädrar/kamkjedja/drev rubbet. Dessutom är den fixad på Malmö Motrorenovering för att tar bort gamla repor i cylindrarna.

Sedan tidigare är nya dörrar (samtliga 5), ny torped, stomme och samtliga sekundär balkar beställda i galvat format av http://www.ashtreelandrover.com/. Hoppas på snabb leverans så att vi kan få på karossen så snabbt som möjligt.

Det som redan är fixat är renoverad ram, drivlinor, bromsar, bromsrör, bromsslangar, bromssköldar, hjullager, dämpare, fjädrar, bussningar, styrdämpare etc etc etc.

Blir en spännande vecka framöver!

Projektet OneTen V8 86a
Monark Flakis ILO 68a
MCB Mini "Björn Borg" Sachs 73a
Likkistan Toyota Hilux 14

Hade jag inte ägt en Land Rover tidigare hade jag haft panik....