Svar till: "Suspension fault" fel MEN fungerar efter omstart av motor.

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) "Suspension fault" fel MEN fungerar efter omstart av motor. Svar till: "Suspension fault" fel MEN fungerar efter omstart av motor.

#49716
ProfilbildMrMittens
Deltagare

Min D3:a började med sådana meddelanden och symptom vilket slutade i ett kompressorbyte så småningom, vilket är fullt normalt. Du får smyga systemet för att se om det finns några läckor och att nivåregleringen vid varje hjul är hel och inte kärvar. Har du ingen felkodsläsare blir det både knepigt och dyrt genom att bara byta delar. Fungerar nivåregleringen upp & ner? Står bilen snett? Tar den (lång) tid på sig upp & ner? Går kompressorn länge? Är det andra fel i bilen som snarare tyder på dåligt batteri/dålig laddning än just fel i fjädringen?
OM det är kompressorn kan du antingen renovera den eller byta hela. Prylar finns i England. Enklast är att byta men det är roligare att renovera 🙂

Tack för svar!

Jag har en hel radda med misstänkte problem. Men ingen som jag vet har något med kompressorn att göra. BIlen verkar höjja sig rätt. Jag tycker inte den är långsam, det är ju många KG som ska upp. Tar några sekunder upp och ner. Den höjer först baken och därefter kommer fronten seglandes uppåt 1-2 sekunder senare.

Parkeringssensor ur funktion
Klickande/kluckande ljud vid inbromsning
Gnisslade bromsar
”Suspension fault”
Ratt vibrerar
Baklucka går ej att öppna utan nyckel
Reservdäcksvinch sitter fast i uppdraget läge (tagit av reservhjulet och vevat upp den dum som man var)
Backkamera släcks inte direkt man slutar backa utan fortsätter ibland upp till 10 sekunder fast man kör framåt.

Batteriet varnar konstant också för att det är dåligt.

Ska lämna in bilen till Sam Bilmode i Göteborg så får de kolla om detta är ”normala” slitage fel eller om jag ska gå tilblaka till handlaren med detta.