Svar till: Är detta "normalt" slitage för en 2010?

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) Är detta "normalt" slitage för en 2010? Svar till: Är detta "normalt" slitage för en 2010?

#49818
Peter HanssonPeter Hansson
Deltagare

Hej,

En 10 år gammal bil kan ha varit med om en del och det låter som du har lite elfel. Vem vet om någon tidiagre ägare backat ned en båt i salt vatten eller vadat osv vilket inte hjälper.

Men till felen,

Parkeringssensor ur funktion. När man tycker på ”P” knappen så blinkar den några sekunder och slocknar igen. När jag backar får jag inga ljudsignaler som varnar om hur nära jag är olika objekt.
Ev kabel härva eller en sensor som spökar. Du behöver kolla felkoder för att se mer exakt vart felet är.

Klickande/kluckande ljud vid inbromsning. Svårt att beskriva, men jag tror att ljudet kommer från hjulhusen kanske fjädringen. Det är ett ”kluckande” ljud. Det hörs speciellt när man bromsar i en nedförsbacke eller kör lite fort över ett fartgupp.
Vanligt problem på Disco 4, de nedre bärarmsbussningarna som är slitna

Gnisslade bromsar
Också ett vanligt fel på Disco 4 (och RR och RRS från 2010) värre om du har performance bromsar. Har du det senare, försök få tag på ”gold disc” fön mellan östern de är rakast och har minst vibrationer och minst oljud.
Har du rost på skivorna kan det räcka att svarva dem och nya belägg. för performance bromsar finns det speciella belägg för mellan östern som gnisslar mindre. (De är väldigt känsliga för oljud där nere)

”Suspension fault”, ibland när jag stannar bilen och sänker fjädringen får jag detta fel. Om jag stänger av bilen, startar den är det oftast borta och jag kan höja bilen och sedan sänka den igen.
Troligtvis fel på en höjdsensor som tappar kontakt i ett ytter område när du sänker. Kontrollera felkoder och se real time data när du höjer och sänker för alla 4 givarna.

Ratt vibrerar. Inte mycket, men den vibrer lite. Det kanske är så på en stor bil? Jag är ju van vid en liten city SUV.
Se ovan angående bromsskivor. De är känsliga men gold disc kan hjälpa. Se även till att du har bra fälgar och däck som är balanserade.

Baklucka går ej att öppna. Jag måste alltså använda öppningsknappen på fjärrkontrollen och rycka i luckan precis när jag trycker på knappen.
Se föregående svar.

Reservdäcksvinch. Dum som jag är har jag tagit av reservdäcket och vinschat upp kroken. Nu går den inte att få ner trots att jag hängt tunga vikter under och försöka tvinga ner den.
Dessa sitter utsatt och rostar lätt, på med rost olja och försök igen.

Backkamera släcks inte direkt man slutar backa utan fortsätter ibland upp till 10 sekunder fast man kör framåt.
Jag tror det ska vara så om jag minns rätt, ifall du ex backar och kör fram och sedan backar igen så ska inte skärmen blinka. Tidiga versioner blinkade hela tiden man skiftade växel och det klagades det en del på.

Mvh
Peter
Serie II 109 2,25 Diesel
Freelander 2 Td4
Bor mitt i underbara Skåne

Distrikt skåne