Svar till: Pumba, DCPU 110 -04.

Forum MEDLEM Våra Land Rovers Pumba, DCPU 110 -04. Svar till: Pumba, DCPU 110 -04.

#51469

Jag och min ”Pumba”
Inläggav karlmark » 14 03 19 09:20

Jaha ? Nybliven medlem i klubben sen knappt en vecka, nybliven Defenderägare sen knappt ett dygn !?
En presentation först kanske:
Jag, en medelåldersyngling (?) som passerade 50-strecket i höstas. Hojåkare sen moppeåldern, Harleyåkare sen 20-årsåldern. Tillbringar semestern med bl.a. En längre resa ner på kontinenten och har vid detta laget avverkat en hel del av kontinenten.
Vagnparken till dags dato har innehållit nån gammal Opel kombi (model ?) av årsmodell -76 (?), en Volvo 945 ltt -95, en Volvo V90 -98, en Subaru Outback 2,5 -09 (nu till salu !) och nu senast ”uppgraderad” med en Defender CCPU (/DCPU ?) -04.
Grön-vit som sig bör ! Very Happy
Bilen är i bra bruksskick, två x-ljus på kofångaren, lampgaller runt om, Webastovärmare (j-klar vad hett det blev !) checkerplates på huv, skärmarna och tröskellådorna och gevärsställ på flaket ! Cool

Är nyss uppstigen och frukosterad efter gårdagens pärs, jobbar kvällsskift denna veckan så det blev inte många timmars sömn innan klockan ringde igår morse vid 04.45 för lite frukost innan det var dags att bege sig till Malmöbussen för byte till Stockholmståget med destination Mjölby.
Framme 09.42 och säljaren väntade utanför stationen, efter en lite provtur for vi hem till honom och skrev papperna, jag skjutsade honom tillbaks till jobb och gav mig (tyvärr) ut på motorvägen för att försöka ta mig till jobb i rimlig tid !
Chefen var varslad om att sen ankomst var att vänta !
Efter mer än 40 mil kunde jag raskt konstatera:
Defendern är ingen milslukare på motorväg (å f_n !?) hörselskydd bör finnas som standardutrustning för motorvägsfärd ! Kupeklimat finns i två lägen så här års, lite för kallt, och åt h_lvete för varmt ! (Det sistnämnda lär flickvännen uppskatta lika mycket som hon lär avsky det förstnämnda !)
Den drog 1,13 per mil i 100-110 (nån gång jag inte tänkte på det !) med dubbade vinterdäck. Helt okej siffror tycker jag ?
Jag kunde även konstatera mer positiva saker, såsom:
Jag fann snabbt en bekväm och vilsam ställning och var inte ett dugg trött eller stel efter mer än 4h i bilen ! Jag sitter förbaskat bra i den och älskar överblicken jag har där, för första gången tyckte jag inte en mötande XC90 såg ut som en XC70 på steroider, den var ju lägre än min !
Backspeglar man faktiskt ser bra i ! Även om man ser dubbelt i den högra vid de svindlande hastigheterna jag tvingades hålla för att hinna hem i rimlig tid !
Så på schemat nu då ?
Först av allt, försöka utröna varför kopplingen skrek så förbaskat när jag körde hem från jobb igår !? Den lät inget före det och det minskade för varje gång jag växlade på vägen hem ???
Behöver även hitta en duktig (gärna billig med Mr. Green ) verkstad här i SV.-Skåne då den inte fått nån service på strax över 2000 mil (!?)
Ja, den bakre balken har ingen färg, (om man nu inte räknar roströd som en färg ?) så den ska jag fixa ! (Går det att demontera den utan att riva hela bilen ???)
Lampgallerna fram, blästras och målas (rostiga).
Försöka hitta något vettigt tätningsmedel för takskarven !?
Men först av allt, en rejäl storstädning och en noggrann tvätt !!! Förra ägaren berättade han faktiskt hade tvättat den inför min ankomst ! (För tredje gången på 3,5 år ?!) Confused

Bilder kommer vad det lider, nu ska jag ut och lyfta hjulen av flaket !
Och om ni har några svar på mina frågor och funderingar här ovan är jag tacksam !

//Ingemar

Pumba, Defender DCPU -04
Ecgberht, SI 80” -52
Kingen, HD Road King Custom -04

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 10 månader sedan av .