Svar till: Webasto utan fjärr

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) Webasto utan fjärr Svar till: Webasto utan fjärr

#51499
ProfilbildPeter Thorén
Deltagare

Hej
Jag har en Nanocom som är öppen för alla D4 chassinummer om du behöver hjälp men jag vet ju inte var du bor. Jag håller till utanför Uppsala. IID-tool brukar anses vara den bästa och mer användarvänliga lösningen men den är låst till ett chassinummer. Bränslegivaren är ett fel som diskuterats flera gånger på diverse forum och tyvärr är det så att när bilen tror att tanken är tom så får du problem med körbarheten. Om jag inte minns fel brukar det vara en sensorfråga. Handbromsen är ju en klassiker men servas den som man ska och använder den så håller den. Att luftfjädringen ballar ur när man lyfter bilen är inte ovanligt men det brukar rätta till sig efter omstart. Får du något meddelande i displayen? Jag skulle börja med en sk ”hård reset” dvs ta bort både + och – från batteriet och lägg ihop kablarna några sekunder och återmontera. Kan lösa en del märkliga problem.

Du kanske redan har hittat dit men disco4.co.uk är ett mycket bra forum med duktiga människor och mycket information i gamla trådar som går att söka.

Nerver är väl bra att ha men min erfarenhet efter 25.000 mil i D3 och D4 är att det mesta går att hantera själv, delarna är överkomliga från England och det finns mycket hjälp att få från forum och Facebook-grupper. Förebyggande underhåll och att bilen används ordentligt är bästa medicinen mot problem.

//Peter