Svar till: Senaste Nytt

Forum ALLMÄNT Om SLRKs Forum Senaste Nytt Svar till: Senaste Nytt

#56584
MartinMartin
Deltagare

Din fråga hoppas jag att Jonathan eller Tobias kan hjälpa dig med Martin.
Jag tänkte se om jag kunde svara lite på Max frågor. Till att börja med så vill jag be om ursäkt för ett sent svar, hade helt missat dessa frågor. Jag kan i grunden inte mer än att hålla med dig Max, det är synd att så mycket information avhandlas i SLRK-gruppen på Facebook, vi jobbar där ganska hårt på att se till att alla frågor av teknisk karaktär läggs här på forumet istället för att de på ett helt annat sätt ska bevars för framtida användare. Dock har vi lite svårt att styra över vilka kommunikationsmetoder som våra medlemmar använder sig av. Vi skulle kunna avsluta vårt officiella engagemang på FB, men det skulle inte per automatik innebära att allt våra medlemmar gör det och kommer hit, så vi har valt att försöka finnas där medlemmarna finns, och om möjligt styra trafiken något. Min personliga uppfattning är att inom, säg 8-10-12 år eller kanske till och med tidigare, så kommer FB att vara omkört av någonting annat, så jag tror att vi i framtiden kommer att få titta på SLRKs etablering på andra sociala plattformar, eller vad det kan tänkas bli.
När det gäller de som känner att de funderar på att lämna klubben för att forumet inte fungerar så som de vill, för jag måste nog ändå hävda att det fungerar tillräckligt bra för att användas, sedan kan man alltid önska mer och så. De medlemmarna kan vi nog tyvärr inte göra så mycket åt, men än att försöka förklara för dem att Tobias och Jonathan gör detta helt ideellt, för att de tycker det är kul och för att de vill att SLRK ska ha en fungerande IT-plattform, det är ingen av dem så får något betalt alls för detta. Och så alltid när det gäller ideellt engagemang så ”får man vara glad för det man får” om du förstår hur jag menar. De väljer ju bort något annat för att göra detta åt oss. Det som kanske skulle kunna hjälpa är om någon av dessa medlemmar själva skulle vilja engagera sig och hjälpa till med saker och ting, om den hjälpen behövs.
Men som sagt, nästa allt i denna föreningen görs helt ideellt, det får vi inte glömma. Och bara för att man har betalt medlemsavgiften så innebär det inte att saker och ting sker automatiskt, det är fortfarande någon av föreningens funktionärer som måste göra det.
Jag hoppas att det var lite svar på dina funderingar Max, om inte så kan vi säkert prata mer om det när vi träffas nästa gång 🙂

Hej Palle

Det är trots allt så att de två översta punkterna i klubbens ideologi (ideologi är kanske något starkt och överdrivet men så står det iaf…) är:

• Vara ett forum för utbyte av information mellan medlemmarna.
• Förmedla information och kunskaper om bilarna samt ge tips om inköpskällor avseende Land Rover-relaterade produkter.

Båda punkterna uppfylls av ett vanligt FB-flöde eller av nuvarande forum. Frågan är väl snarare om styrelsen tycker att det är tillräckligt bra. Är svaret ja, så är saken biff.

Frågan om FB (eller framtidens alternativ) i förhållande till SLRK forum är ju ganska tröstlös. Den är inte svart eller vit, det ena eller det andra. Jag använder FB och har inga problem med det. Vill man använda FB står det var och en fritt. Det som däremot är intressant är huruvida SLRK skall ha ett fungerande och levande forum. På första frågan är svaret just nu ja. Forumet fungerar. Är det levande? Det är en tolkningsfråga. Vid jämförelse med det tidigare forumet eller frekvensen (inte mängden) av inlägg på tex brittiska dito är mitt svar nej eller nja. Min uppfattning är att det enda sättet att få ett fungerande och levande forum är att göra det mer attraktivt än andra kanaler. För mig innebär det minst lika tillgängligt som alternativet och mer, bättre och djupare kunskap. Kommer det ett nytt ämne skall det plinga till. Får jag svar på min nyss upplagda fråga så skall det plinga till. Av den enkla anledningen att det är så alternativet (FB) funkar utan att användaren behöver göra någonting alls mer än att gå med i gruppen. Och det fungerar utmärkt. Men kunskapen och kunskapsbanken byggs inte upp i klubben, däremot hos enskilda medlemmar och det kan naturligtvis vara positivt. För den enskilde eller de få som råkar se flödet just då. Att söka kunskap på FB är en utmaning.

Ovan gäller i huvudsak, men inte endast, tekniska frågor kring fordonen. Information kring träffar mm har inte så stor betydelse alla gånger, men jag kanske har fel där.

Hur den tekniska lösningen ser ut är inte jag människa att definiera. Det hela handlar i grunden om att bygga kunskap och slutsatsen kan ju vara att det fungerar med andra lösningar än den nuvarande. Det är ju trots allt så att nuvarande forum inte är vad det har varit och där menar jag att styrelsen aktivt bör välja väg framåt med utgångspunkt om nuvarande lösning är tillräckligt bra eller inte.

/Martin

-----------------------------------------------
88" S2A HT diesel -62
Discovery Sport -17