Svar till: HVO100

Forum ALLMÄNT Din Land Rover HVO100 Svar till: HVO100

#58475
ProfilbildFreeFoot
Deltagare

Hej, har testat QStars HVO100. Hade förhandlat mig till en rabatt på 50 öre litern innan jag ens visste om HVO100 funkade i mitt fall.

Freelander 2003 Td4 2.0L:
Fyllde fullt med HVO100 från ca 5 L B5 i tanken (innan B7 blev aktuellt). Tomgången höjdes i princip direkt med ca 100 v/m. Märkbart slö och vid start fick jag gasa på lite extra för att slippa motorstopp. Det absolut värsta var att då jag kom hem efter ca 3 mil efter att ha tankat fullt med HVO100 lät jag motorn gå på tomgång (som alltid) för att kyla ned turbon. Efter ca 30 sek börjar motorn skaka och detta eskalerar våldsamt så det var bara att stänga av. Efter funderande och samtal till QStar i Norrköping beslöts att tömma tanken helt på ”smörjan”. Fick rådet att tanka upp helt med B0 för att rena och som tur var hade jag detta till traktorn. Redan efter några km funkade motorn som tidigare fast med bättre vrid p.g.a. B0. B7 är märkbart sämre men motorn vibrerar lite på tomgång med knappt märkbar tomgångshöjning. Vad ska man göra? Har börjat tanka hälften B7 och hälften B0 men det kostar. Tror ändå att B0 med diesel booster tillsats håller liv i motorn längre än med enbart B7. Men utan mätresurser blir att ”tro”.

AUDI A4 Quattro Allroad TDi 2.0L:
Gjorde lika med den från nästan tom tank. Det höll på att gå åt helvete för motorn närapå villa hoppa ur fästena. Bara att akut panik slanga ur tanken och byta dieselfilter. Hade dock ringt AUDI HK innan testet och begärt information via epost. Deras svar var lite svävande att min AUDI inte är godkänd för HVO100. Även AUDI: n blev ”frisk” igen efter full tank med B0.

Det kostar att ta reda på fakta när ingen annan vill informera i klartext. Nu funderar man ju på hur B7 förkortar motorfunktioner och när det visar sig?? Ingen ska tro att någon ”ansvarsfull” fordonsfabrikant vill erkänna fel/störningar som orsakats av 30 % HVO100 inblandning i B7.

Någon som har koll på om det går att mappa om ECU i syfte att på något sätt kompensera för HVO100?
HVO100 har ju högre tändvillighet men trots detta sämre effektkurva.

Vi kanske kan få ihop en ”forskargrupp” inom LR forumets sfär?

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 6 månader sedan av .