Svar till: Lägga ner Forumet??

Forum ALLMÄNT Om SLRKs Forum Lägga ner Forumet?? Svar till: Lägga ner Forumet??

#60983
Palle CarlssonPalle Carlsson
Moderator

Hej Anders

Denna fråga är något som vi försöker arbeta med, tyvärr så kan vi inte styra var våra medlemmar väljer att använda för kommunikationsplattform. Om medlemmarna väljer Facebook istället för forumet, så spelar det egentligen ingen roll hur mycket reklam vi gör för forumet.

Vi försöker vara tydliga i tex FB-gruppen att vi gärna ser att frågor av teknisk karaktär läggs på forumet istället för att kunna ”sparas” för eftervärlden och för andra som kanske har samma problem framöver.

När det gäller de gamla forumen så är det tyvärr inte så enkelt, eftersom de inte var våra egna, om man säger så, utan använder olika forumtjänsten som till egetforum.se eller liknande, så kan vi inte styra över den datan alls. Just det forumet som ligger på egetforum.se finns kvar, men vi har ingen aning om hur länge. Vi äger inte heller informationen som ligger där, så vi kan inte flytta över den till detta forumet. Det kan vara så att vissa trådar är kopierade av någon, men som sagt det är inte möjligt att lägga över all information.

Men visst, så länge det lever kan man ju använda det som ett uppslagsverk, adressen dit är : http://slrk.egetforum.se/

Forum som format är fortfarande ett bra format, men min uppfattning är att det minskat de senaste åren till förmån för tex Facebook, Discord eller andra typer av sociala medier. Vilket jag iofs tror kommer att ”straffa” sig i framtiden, eftersom det är mycket svårare att söka och komma åt information som tidigare skrivits där.

Vänliga hälsningar
#3650 Palle Carlsson
Ordförande SLRK
Dataskyddsombud