Svar till: Köpråd Range Rover Sport

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover Sport L320 (2005-2013) Köpråd Range Rover Sport Svar till: Köpråd Range Rover Sport

#78083

Hej
Jag har en 2006 RRS med 4,4L V8, bensin och det är en härlig maskin. Vet ej hur de andra motoralternativen är förutom att 2,7 och 3,0 har sina problem med vevstakar och turbo. Andra kan säkerligen fylla på med info där.

Som vanligt på dessa tunga bilar är det en hel del pyssel med dem och vanliga fel.
Börjar med den enklaste frågan. Verkstad. Jag bor också i Stockholm och själv åker jag till GroundZero4WD i Altuna Flosta mittemellan Fjärdhundra och Heby. Annars finns CAAR AB i Vinsta (Vällingby) som jag vet andra rekommenderar som har använt sig av dem. Har själv också bra erfarenhet av dem. Det finns några till också, titta in på Distriktsidan för Stockholm på hemsidan så finns det några verkstäder uppräknade där.

Ett tips när du tittar efter en RRS (och även Disco3/4), höj upp bilen, vid vänster bakdäck, böj dig ner och titta in på bakdiffen och se om det finns en rund elektrisk kontakt där, då har den elektrisk låsbar bakdiff. Jag har sett några bilar där säljaren helt missat detta och inte vet om att bilen har det.
Annars är det de vanliga tipsen, lyssna efter missljud när du provar de vanligaste funktionerna som luftfjädringen (den ska inte ta för lång tid på sig att höjas och inga felmeddelande ska komma upp). Lägg i lågväxeln och prova att köra runt lite. Lyssna efter klonk från framvagnen, då är det troligen dags att byta bärarmarna. Lyssna efter vinande ljud från diffar runt 70-80 och 100km/h.

Driftsäkerheten? Ja, ta i trä, min har rullat på riktigt bra med några längre resor med husvagn och några resor med släp med annan Land Rover på efter ett grymt dyrt första år att komma ikapp med service.
Annars, se till att ha med en felkodsläsare när du är ute och provkör för att se vad som ligger kvar i bilen och vad som kan tänkas komma upp under provkörningen. Har bilen redan låsbar diff så lägg i lågväxel och kör runt med 180graders svängar, gärna på grus eller annat halt underlag. Det ska inte komma några missljud eller klonk.

Var i Stockholm bor du?
Lycka till med köpet.
//Niclas

'06 RRS V8 4,4l
Eftermonterad elektriskt låsbar diff bak
Eftermonterad elektriskt justerbar rattstång
Eftermonterad ACC (adaptiv farthållare)
IIDTool BT

  • Det här svaret redigerades för 1 år, 8 månader sedan av .