Svar till: Beställa från UK?

Forum ALLMÄNT Övrigt snack Beställa från UK? Svar till: Beställa från UK?

#80003

Hej
Jag har också undrat så bara för att få veta lite mer har jag ”provbeställt”, dels från Paddocks, dels från ebay.
I bägge fallen tillkom ingenting utöver det jag betalade när jag la ordern, alltså inga obehagliga överraskningar efteråt.
I Paddocks fall utgår de från pris exkl. VAT (20%) och lägger på svensk moms (25%), d.v.s. alla artiklar har blivit 5% dyrare för oss i Sverige. Sedan verkar hantering vid gränsen ha ökat på transportkostnaderna väsentligt (typ £35 istället för £15). Resultatet är alltså att Brexit gjort det klart dyrare för oss. Sen tror jag att man dessutom får betala importavgift om varuvärdet överstiger SEK1600 (men det har jag inte testat än). Borde framgå på Tullverkets hemsida.
På ebay framgick ej om priset var exkl. eller inkl. VAT men jag betalade i alla fall inte mer än priset som stod i annonsen. Däremot var även där frakten klart dyrare än innan Brexit men ändå korrekt angiven i annonsen.
Andra firmor än Paddocks kanske hanterar det hela annorlunda, t.ex. säljer exkl. VAT och sedan får man en momsfaktura från Postnord/Tullverket eller något liknande. Man lär inte slippa momsen i alla fall.