Svar till: Garagelyft ?

Forum TEKNIK Teknikspalten – Allmänt om teknik Garagelyft ? Svar till: Garagelyft ?

#80301
Peter HanssonPeter Hansson
Deltagare

Jag har använt båda som LR mek och jag känner mig inte trygg under en 2 pelare med en 110″ men kollegan tyckte mycket om den.

Vi hade en rejäl fyrpelare med balkar under så man kunde hänga bilen i balkarna och sänka ramperna så mycket man behövde, suveränt vid broms och lager jobb så slipper man lyfta tunga hjul upp och ned så mycket, och vid större jobb så hängde bilen på balkarna och rampen nere. Visst är det ett aber att inte snubbla på rampen men de få gångerna man har nere transmission och liknande och verkligen behöver göra det är ju få jämfört med vanlig service där 4 pelare är mycket snababre och smidigare, bara att köra på och hissa upp, sen kan man klättra upp och stå på rampen om man behöver göra något medans olja rinner ur under.

Det var en Bradburry lyft, inte billiga men rekomenderas. https://www.gemco.co.uk/product/bradbury-h4443-wheel-free-four-post-service-lift-4-0-tonne/

Själv har jag bara saxlyft i mitt eget garage, men där är så låg takhöjd att man får ta av taken på Serie bilen för att komma in….

Mvh
Peter
Serie II 109 2,25 Diesel
Freelander 2 Td4
Bor mitt i underbara Skåne

Distrikt skåne