Svar till: Väcker liv i en 88″ Series 3

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie III (1971-1982) Väcker liv i en 88″ Series 3 Svar till: Väcker liv i en 88″ Series 3

#82601
Ca11eCa11e
Deltagare

Helgens väder kombinerat med min höga ålder, innebar att de uppgifter jag tänkt mig – jobb med bromsar och koppling – fick skjutas på. Jag ägnade några timmar åt slipning/förberedelse för lack på luftrenaren. Jag tänkte att innanmätet på just den delen inte lämpade sig för blästring, och satte istället ståltrissan i arbete.
På söndagen gjorde jag också ett studiebesök i ett förråd/verkstad, där ”motor nr 2” har stått sedan inköp för ca 20 år sedan. Den verkade vara komplett med pumpen på plats. Start, generator, gren- och insugsrör etc låg i en prydlig hög bredvid, precis där min kompis lade dem för många år sedan. Vi lyfte upp motor nr 2 på mitt släp, där fö motor nr 1 (originalmotorn) också står. Just nu alltså 2 st 2.25:or på flaket.
Hoppas att i veckan få tillbaka allt ”löst” från blästringen, så de kan lämnas till lack – om man kan kalla POR15 för ”lack”. Jag är välsignad med en kompis med lackverkstad som granne, som hjälpt mig med flera grejer under årens lopp, och förhoppningsvis kan jag få grejerna till helgen. Jag är optimist, men min platschefs tålamod börjar tyvärr tryta nu. Såhär på vårkanten finns det uppenbarligen andra, mer prioriterade, aktiviteter att hantera. TV är ju ett utmärkt medie, men företeelser som ”Trädgårdsdags” och ”Carl-Fredrik på Österlen” inverkar klart menligt på garagetiden.

//Ca11e