Svar till: ”Fel på fjädringen” Disco 4 2011 hjälp…

Forum TEKNIK Discovery Discovery 4 (2009-2016) ”Fel på fjädringen” Disco 4 2011 hjälp… Svar till: ”Fel på fjädringen” Disco 4 2011 hjälp…

#82632
LandyjonadLandyjonad
Deltagare

Felet hittat! På luftkompressorn sitter där en solonid ventil med 3 Oringar i.. när man öppnade denna så var där lite gammalt fet som gjorde att ventilen inte stängde ordentligt.
Rengjorde och bytte Oringarna och nu fungerar bilen klockrent igen.

Så får Ni felkoden med att bilen inte hissas upp tillräckligt snabbt så lossa (1 på bilden) slangen och hör om det blåser ut luft där samtidigt som Ni försöker hissa upp.
ta även av locket (bild2) och rengör från gammalt fett och smuts. smörj in väggarna med några droppar symaskinsolja så kolven löper som den skall.

Hoppas det kan vara till någon hjälp!

Ps. kontaktade en större verkstad i Malmö som är specialiserade på Land Rover och fick till svar att du måste byta kompressorn för den är sönder och de går inte att laga..15800 kr inkl. arbete.
Jag frågade vad det är som går sönder i dem när jag beskrev mitt problem och fick tillsvars att oftast så blir det hål i kolven !!!!! Jädra bedragare! detta arbetet kostade mig 3 nya Oringar och ett OBD2 instrument ICarsoft LR v1.0 från http://www.prylstaden.se