Svar till: Väcker liv i en 88″ Series 3

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie III (1971-1982) Väcker liv i en 88″ Series 3 Svar till: Väcker liv i en 88″ Series 3

#83429
Ca11eCa11e
Deltagare

Utmanande väder den gångna helgen, men med mössa och dunjacka gick vi till verket. Kom igång först på eftermiddagen och fortsatte rengöra hubbar och annat, primade/förberedde för målning. Jag fortsatte sedan med bromsboxen, som ju måste snyggas till. Jag tror huvudcylindern klarat sig, det finns iaf pedalgång/funktion. Samtidigt passar jag förstås på att snygga till torpedväggen. På söndagen kunde jag måla hubbarna och använde en fin liten pensel för det ändamålet. Även om det är en påplatsrenovering får det ju se någorlunda ok ut ändå. Tog även tag i bromsboxen och körde ståltrissa + 240-papper på den. På eftermiddagen lackade jag – mellan hagelbyar och snöyra – bromsbox, luftrenare och lite annat löst. Medan det här torkade monterade jag cylindrar, backar, rör, slangar och trummor. Kom på att jag bör passa på att byta olja i axel och hubbar, när jag ändå har allt tillgängligt. Innan det blev dags att släcka garagelampan monterade jag den nya kopplingscylindern, som tidigare i veckan kommit från Kastells. Jag använde den koniska borren och stal en bra lösning för kopplingsjustering. Säkert inget nytt för er men en bra lösning som kunde suttit där från början.

Det är förstås massor kvar att göra, men en bit på väg ändå. Väntar tyvärr fortfarande på blästring av smådelar. När jag väl får dem kan man börja skruva ihop maskinrummet igen, och förbereda för att lägga i 2.8:an. Tror tyvärr att batterihyllen får maka på sig, det ser trångt ut, vi får se.

Ingen på forumet som lagt i en Daihatsu 2.8 i en Seriebil?

//Ca11e