Svar till: Framåtvända Puma-säten i 110 Td5

#83934
mr_johanmr_johan
Deltagare

Tanken är att jag ska behålla denna bilen under lång tid framöver, så det är ju lika bra att gå hela vägen när det gäller rosten överallt. Igår kapades delar av fotlådorna där fram bort, då de var rostiga i nederkant (det stod fuktig sand/lera under mattorna sedan en lång tid tillbaks – misstänker jag). Land Rovers konstruktion med dubbla lager fotplåtar hade säkert ingenjörerna tänkt ut väl och av anledning, men när det kommit in lite lite vatten och annat skräp under mattorna och sedan mellan de båda plåtarna, så var det kört (bli inte skrämd av bilderna ;)). Fint att se att själva ramen är i väldigt bra skick i alla fall (den har rullat i Spanien och inte utsatts för särskilt mkt salt och har också blivit rostskyddad nån gång).

Så bra när det är någon som tagit hand om sin bil!! 🙂 Nu när jag kommer åt ramen och balkar ovanifrån, så passar jag på att ta bort och stoppa ytrosten och samtidigt måla för fortsatt skydd – kommer i ett senare skede köra en fullständig rostskyddsbehandling av ramen. Några tips på produkter?

Är det inte vanligast att man byter denna torpedvägg till ett stag på Defender 90? I 110 så är ju ”väggen” bestående av sittlådorna till framstolarna och bildar en vägg för att golvet för mittenpassagerarna är lägre ner än nivån för sittlådor fram och golvet bak mot ”bakluckan”?

Riktigt roligt att fixa till en av mina drömbilar. Många månader kvar, men stora framsteg redan (tycker jag iaf ;)).
Får kanske starta en separat renoveringstråd här…

/johan

Har precis köpt min första Defender 110!