Svar till: Tappat hjul, Defender -85

Forum ALLMÄNT Din Land Rover Tappat hjul, Defender -85 Svar till: Tappat hjul, Defender -85

#85971
ProfilbildSven-Erik Berg
Deltagare

Borde ha låtit väldigt illa då hjullagren ser ut att ha totalhavererat. Så nya hjullager en rejäl rengöring och en stund i verkstan så är den nog på rull igen. Mycket går att goggla fram tex lagerbyte.

Hej alla!
Är idag tredje dagen jag äger en Diesel Defender från 85. Igår när jag skulle provköra den efter att ha bytt hastighetsmätare vajer så kör jag ett par hundra meter på vägen och när jag ska växla mellan 3:an och 4:an så tappad jag all kraft. var som att jag gasade med bilen och hade kopplingen nertryckt. Lägger den i ett annat drivläge och kör sedan max 100 meter sen så tappar jag hjulet och drivaxeln. Se gärna bilderna https://imgur.com/a/S4LYpcy
Min fråga är hur fixar jag detta på bästa sätt? Jag är orolig för att diffen har tagit skada eftersom drivaxeln ser ut som den gör, men kan ju också vara för att den ”krasat” på vägen ut.
Jag tittade på hjulet lite närmare idag och ser även att änden på navet är ovalt så kommer behöver byta den garanterat.
Det klunkade en del när jag växlade så passade på att känna på kardanaxeln bak också, för mig känns det som att där är väldigt mycket glapp i ”skarven” som jag försökt få med på sista bilden.
Jag är ny med att meka land rover och ny med att meka bilar så all hjälp och tips mottages! 🙂
Tack på förhand, killen som ändå är ganska nöjd med att vara land rover ägare

Hawkeye med EAS adapter, VAG- Com, Syncmate P38 Diesel
Allsläpet 3,5 t, D1 300Tdi, Range Rover L322