Svar till: HJÄLP! Ska jag köpa en Evoque eller har jag blivit dum i huvudet?

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover Evoque (2012–) HJÄLP! Ska jag köpa en Evoque eller har jag blivit dum i huvudet? Svar till: HJÄLP! Ska jag köpa en Evoque eller har jag blivit dum i huvudet?

#93992
Profilbild4557
Deltagare

Jag sitter och ska köpa ny bil.
Jag tänkte mig något roligt. Det ska vara kul att köra bil. Jag har drömt om en Cayenne. Men det verkar vara ekonomiskt självmord och dessutom kommer mina miljömedvetna vänner att styckmörda mig. ”Ja, men en liten nätt Evoque då? Det kan jag ju komma undan med faktiskt” tänker jag.
Men jag har ju ägt en Disco 4 tidigare. Helt magisk bil. Som en dröm. När den fungerar. Resten av tiden då det strular vill man ju bara skjuta sig själv. Pengarna rasar från lönekontot fortare innan man hinner säga trasig luftfjädring. Bilen jag kollar på är en Range Rover Evoque 2.0 Si4 Coupé 2012 med 12 000 mil på mätaren.
Exakt hur dumt är det här?
Månadskostnaden med ”standard” service får jag till runt 6,150 kr och då har jag inte tagit höjd för allt slitage som LR brukar behöva byta.
För samma Månadskostnad kan man köra en Lexus RX 400h Elhybrid som är några år nyare. Och dom bilarna går i princip inte sönder. Är självklart inte lika premium som en Evoque i utseendet, men det man förlorar i trevlig inredning och tuffhets faktor på att skippa en Evoque vinner man kanske i på att man slipper gå till en dyr psykolog får att hantera sin LR ångest.
Vad tycker ni?

Beror väl lite på om du ska använda bilen eller ha den att titta på – och din psykologbudget.

Endera gillar du Defender - eller så har du fel!