Svar till: Väcker liv i en 88″ Series 3

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie III (1971-1982) Väcker liv i en 88″ Series 3 Svar till: Väcker liv i en 88″ Series 3

#94185
Ca11eCa11e
Deltagare

Jaha, det var ett tag sedan. När jag ruskat sanden ur håret, kollade jag lite närmare på ramen, som jag tidigare bedömt som ”inte-så-farligt-mest-ytrost” Ett område på sidan av växellådan, ca 20 cm och ett längre bak, vid stötdämparfästet, båda på vänster sida. I helgen planerade jag att lyfta ur växellådan. Borde ju inte ta så lång tid tänker man, men efter att ha ägnat 2 timmar åt ett växellådsfäste fick jag tänka om. Allt slogs tillbaka. Vad är ”Whitmore”? Måste vara brittisk hämnd av något slag, eftersom inga hylsor passar. Eller så är det rost som ätit upp muttrarna. Brännaren och lilla kaprondellen är nu officiellt herrarna på täppan i garaget, hade inte klarat mig utan dem. De fastlimmade golvplåtarna fortsätter dessutom att streta emot. Jag vill inte slita bort dem, och inte kapa ur dem heller, men jag börjar lessna på dem. Hursom, det enkla jobbet tog bästa delen av söndagen i anspråk, men tillslut kunde ändå lådan lyftas ur. Nu skall 88an upp på lyft, rosten lagas, ramen snyggas till och den tillknycklade tvärbalken rätas ut. Tror på en helgs jobb, men vi får ju se vad vi hittar.

Har också tyvärr, och trots post-it lappar på skärmen med budskap ”Köp inga fler bilar”, ändå lyckats fumla till det igen. Nu kommer ytterligare ”en skatt” om ett par månader, och mitt 2-bilsgarage, där det nu står 3 bilar, skall därmed härbärgera 4 fordon. Platschefen är överlycklig. Har faktiskt umgåtts med tanken att låta 88:an tas om hand av någon som kan göra hen rättvisa, men jag är inte riktigt där ännu. Jag vill gärna iså fall lämna över den i ett bättre skick än när jag började med den. Jag håller tummarna för att vi på några veckor klarar att fixa rosten, snygga till växellådsbalken, få i maskin/låda och få bilen på fötter igen. Det kan gå.
Ja, vi hörs//Calle