Svar till: Varvräknare Td5 köpes, ny eller beg (gott skick)

Forum ALLMÄNT Köp & Sälj Säljes LR, RR och SLRK-relaterat Varvräknare Td5 köpes, ny eller beg (gott skick) Svar till: Varvräknare Td5 köpes, ny eller beg (gott skick)

#95995
Svante LindSvante Lind
Deltagare

Hej och God Fortsättning, Ingemar !

Tack för din koppling till att använda Nanocom för uppgiften.
Jag köpte en Nanocom i somras, som jag ”bara provat” vid ett par tillfällen. Toppen bra hjälpmedel att kunna få alla dessa värden i realtid, tycker jag.
Glad i hågen, provade jag att koppla in den inför en 4 timmars resa i lite kuperad landskap (tänkte att jag skulle få möjlighet att se vilka värden bilen presterar under olika belastningar).
Dock varnar min Nanocom efter endast någon minuts användning med en text som säger något i stilen med att ”Varning, enheten håller på att överhettas/bli för varm”…? 🙁
Det står någonstans i manualen att den inte skall vara inkopplad permanent = under längre tid, har jag tolkat det som.
När jag (orolig) känner på ”aluminium skalet” kan jag inte känna någon märkbart hög temperatur…(?!?) men jag blev ändå osäker på om dess interna temperatur och valde därefter att inte ha den ”permanent inkopplad” – även om jag gärna skulle vilja ha all dessa värden presenterade i realtid när jag är ute och njuter av bilen.
Min tanke, när jag köpte den, var just att kunna ha den uppkopplad som multi-instrument med live-presentation, under lite längre tidsperiod. 😉

Har du provat att ha den uppkopplad ”permanent” under längre användning? (varningstexten gick ju att ”släcka” för att sedan kunna fortsätta läsa av värden)
Det vore ju en kul lösning (om det visat sig fungera att ha den på permanent), då får man även laddtryck, temp samt några andra parametrar att kika på – i konkurrens med omgivningens hinder förståsss… 🙂 !!!

Spännande att hörs dina erfarenheter kring detta!
Ha en härlig dag !
/ Svante

VARNING ! Nybörjare med Land Rover...
Defender 110 Td5 CSW -03