Svar till: Köpa Freelander 2 som fjällbil

Forum TEKNIK Freelander Freelander 2 (2006-2015) Köpa Freelander 2 som fjällbil Svar till: Köpa Freelander 2 som fjällbil

#97157

Hej,

Kul att du är intresserad av en FL2. Jag har en från 2007 (TD4) som gått runt 11500 mil som jag är supernöjd med hittills. Adderar/håller med i det Thomas och Calle skriver.

Försäkring: Jag har den hos Länsförsäkringar. För min del inte nämnvärt dyrare än motsvarande fyrhjulsdrivna bilar på marknaden, dieselskatten är det som tynger min plånbok mest.

Tänka på innan köp: En driftsäker modell (peppar peppar), men ”vanliga” fel verkar vara diffen och i vissa fall automatlådan. Säljare/många forum tycks hävda att intervallet för kamrem är 24000 mil vilket iaf. jag inte håller med om utan snarare så bör den bytas inom 10 år (eller såklart 24000 mil om det inträffar före). Kostnaden för det var 12k. Jag löste det och hjullager hos den lokala MECA-verkstaden i Stockholm. Funderade på att serva hos märkesverkstäder som PICAB, numera Min bil Sätra, men det hade blivit en betydligt dyrare stämpel. I övrigt verkar det inte vara några direkta problem med delar, men BREXIT och pandemin har gjort att det ibland tar någon dag extra att få leverans.

Kallstarter: Inte haft några problem med kallstarter hittills (nedåt -20 iaf). Glödstiften är dock ganska nya. Men jag skulle gärna ha motorvärmare 🙂

  • Det här svaret redigerades för 10 månader, 2 veckor sedan av .