7-sitts men reggad för 5 vad gäller?

Forum TEKNIK Discovery Discovery II (1999-2004) 7-sitts men reggad för 5 vad gäller?

 • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2017-09-26 22:13 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #37261
  Profilbildadmin
  Deltagare

  Hej!

  Min Disc-02 är 7-sittsig men i registreringsbeviset står det 5 sittplatser inklusive förare.

  Funderar lite på försäkringar mm och man har andras barn i bilen, vad gäller egentligen. Har man valt 5 trots 7 säten, kan man regga om utan problem för 7, eller har det ingen betydelse.

  På min husbil får jag lyfta bort den nionde stolen vid besiktning för att slippa bussregistrering, men i discon sitter ju alla 7 stolar i vid varje besiktning utan något påpekande hitintills.

  Apropå besiktningen så här sist så hotade de med registreringsbesiktning för att jag inte kunde visa chassinummret. Turligt nog lät det protokollet ligga så fick jag en timme på mig att ordna det. Googlade Disco och chassinummer och hamnade på forumet, sprayade lite på platsen som det skulle sitta på och kunde sedan med papper torka fram chassinumret och fick bilen godkänd, så stort tack till forumet.

  /MarcusM

  #37307
  ProfilbildPatrik Edfors
  Deltagare

  Jag har samma problem med 7-sits och 5-sits, finns båda varianterna dels de som är registrerade som 7-sits men endast har 5 sittplatser och så de som är tvärt om. Jag har själv en 7-sits som är registrerad för 5. Men nu är den ombyggd för 6 sittplatser.

   

  Angående att registrera om den så är det nog lönlöst, svårt och dyrt att få nya intyg från Land Rover och sen att få det besiktigat. Jag försökte med det på en D2 för 6 år sedan, gav upp till sist.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.