batteribyte

 • Detta ämne har 3 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2017-03-21 09:30 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9614
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by denbl]

  Hej,
  vår serie2A är utrustad med två 12v 63Ah batterier…nu planeras att montera batterifrånskiljare, hade varit enklare om det endast vore ett batteri…är det möjligt att ersätta de två batterierna med ett 12v 95 Ah i stället och montera detsamma under förarstolen där det ena av de två 63 Ah batteriet nu är monterat…några nackdelar med detta ?

  vänligen
  Denis

  #9615
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Mezzner]

  Har ni andra förbrukare än startmotorn, i lägen då motorn inte är igång?
  Två batterier är ju främst motiverat när man har ett förbrukningsbatteri och ett startbatteri. Det är då skiljerelä kommer till sin rätt.
  Det är ju viss risk att man överskattar betydelsen av många amperetimmar. 60Ah räcker rätt långt, om bara batteriet är fulladdat och i god kondition. Bytte idag batteri i min S2a 88". Det blev en väldig snurr på startmotorn. Det blev ett batteri som lagom fick plats och som inte såg för modernt ut, det hade riktigt bra startström, och så var väl troligen kapaciteten större än nödvändigt (90Ah). Eftersom bilen inte används annat än för utflykter, och inte så långa sådana, så kommer batteriet att underhållsladdas vid förvaring.

  #9616
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by denbl]

  ja nu sitter det ett 95 Ah batteri under förarsätet…bra snurr och lite "luftigare" under motorhuven…lite enklare med att använda batteri frånskiljare från ett batteri (i stället för två) vilket är ett krav för MHRF`s försäkring och brandsläckare förstås…
  /Denis

  #9617
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Mezzner]

  Det kommer nog att funka bra. Batterifrånskiljaren kommer troligen att ge batteriet längre livslängd, plus att det är mer fulladdat vid start, om den används.
  Stoppade just i ett 80 Ah AGM i en Defender. Den står periodvis garagerad, så jag kompletterar med batterifrånskiljare på den just för att minska tjyvström/självurladdning.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.