Bes-fri Land Rover Series 2 -60

Forum ALLMÄNT Köp & Sälj Säljes LR, RR och SLRK-relaterat Bes-fri Land Rover Series 2 -60

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2020-10-19 20:28 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #73505
  hugobjorkhugobjork
  Deltagare

  Kontakta mig gärna via blocket eller fb-marketplace vid intresse. Annonsen finns här:
  https://www.facebook.com/marketplace/item/951187458623213/
  https://www.blocket.se/annons/goteborg/bes_fri_land_rover_series_2_1960/92545408

  Hej!
  Nu är det dags att sälja denna extremt ovanliga och charmiga bil. Det är en Land Rover Series 2 88” från 1960 med utbytt motor till en Peugeot diesel 2.3l 70hk (XD2). Bilen har tidigare varit A-traktor, men jag har registrerat om den till vanlig bil/lätt lastbil. Jag bytte motor i den processen, så motorn är inte sliten likt en som suttit i en a-traktor.

  Det går att plocka av taket och göra den till en riktigt häftig sommarbil, eller koppla in fyrhjulsdriften och köra snöröjning på vintern. Den har en marschfart på ca. 60-70 km/h så inget moster, men mycket snabbare vågar man inte köra med den ändå. Det finns hög- och lågväxel samt bra krypväxel. Du får dra 1500 kg med bilen och lasta 740 kg. Praktiskt!

  Den är besiktigad för all framtid, så det passar bra om man vill byta motor (t.ex. 200tdi), skattefri såklart och billig försäkring. Några saker på besiktningen (enligt bild) men inget som behöver efterkontroll.

  Kända fel utöver det som anges av bes-protokoll:
  – Nytt batteri men lite för litet för vinter-kallstart. Behöver glöda ett tag, samt ha bra fart på starten.
  – Bromsarna behöver luftas/justeras, men dubbel-trampar man funkar de finfint. De ligger inte på och är godkända på besiktningen.

  Det finns ett par lådor med diverse delar som hör till bilen samt litteratur som innefattar allt utom motor, men den är ju ändå utbytt.

  Jag har inte på något sätt bråttom att bli av med den, har haft den i 6,5 år så om den står någon månad till så gör det inget. Jag har följt ”marknaden” sedan jag köpte bilen och antalet 88” som kommit ut till försäljning är oerhört litet (kan räkna de på ena handen), det är alltså en mycket ovanlig modell. Priset börjar på 50 000kr och jag tar emot bud över det. Har man haft lite koll på priserna vet man att detta är ett relativt lågt pris.

  Vid övriga frågor eller om man vill ha bilder på något speciellt går det bra att ringa, sms:a eller skicka pm.

  Sökord: pickup, pickis, pick, up, Landrover, serie, series, SII, 2, 88, besiktningsfri, besfri, bessad, defender, 4×4, awd, fyrhjulsdrift, hög och lågväxel

  • Detta ämne redigerades för 2 år, 11 månader sedan av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.