Bränsleförbrukning 2.0 TD4

Forum TEKNIK Discovery Discovery Sport (2015–) Bränsleförbrukning 2.0 TD4

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2022-04-14 10:06 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #100691
  Profilbildjkbpower
  Deltagare

  Hej,

  Går i tankarna att köpa en Discovery sport.
  Har idag en Mitsubishi outlander 2016 vilken jag är nöjd med men den har max dragvikt 2000kg.
  Jag behöver upp i minst 2400-2500kg och just Discovery sport med 180hk TD4 får dra 2500kg vilket jag klarar mig med.
  Skatten är något mindre än mitsubishin vilket är ett plus.
  Men nyfiken på bränsleförbrukningen.
  Enligt data från tillverkaren ska landrovern tom vara lite snålare än outlandern och jag kan köra den på 0,6l/milen utan last landsväg om man inga gasar för mycket.
  Det tycker jag är het ok för en bil i den storleken.
  Så frågan är ju hur mycket man kan köra discoveryn på? Nån som har erfarenhet och vill dela med sig av sina siffror.
  Sen tar jag gärna mer info. Har ju hört en del negativt om kvaliten men det har jag ju å andra sidan gjort om mitsubishin också och den har tuffat på bra.
  Det finns inte så mycket alternativ om man vill ha en bil som får dra mycket, får plats med en Grand Danois i bakluckan och inte är tokdyr i skatt och bränsle.

  /Jimmy

  • Detta ämne redigerades för 1 år, 5 månader sedan av .
  #100695
  MartinMartin
  Deltagare

  Hej
  Jag har kört en DS 180 från 2017 i ett år nu. Hade en D3:a förut och DS:en ska naturligtvis inte jämföras med den. Hade jag haft ett riktigt behov så hade jag köpt en D4:a…
  Men, vi är totalt fem inklusive tre tonåringar+en hund. Det funkar. Har en takbox vid behov. Rymlig innuti och rullar på bra. Skulle nog påstå att 0,6 i jämnt och lugnt landvägstempo håller men med takbox och fullt lass på autobahn så sticker den iväg till knappt 1 liter milen. Kör inte med tyngre släp så där vet jag inte.

  Det som brukar gnällas på är den 9-växlade lådan som kan kännas nervös. Den har liksom för många växlar att välja på. Jag tycker att man vänjer sig och upplever inga problem, definitivt inte på landsväg. Man kan laborera lite med körlägena (ECO/normal/sport) beroende på last så hittar man rätt. En skräck-upplevelsen är att ryktet säger att motorerna skär ihop. Det är klart att de gör om man kör (diesel-) bilen som en Ford Fiesta med 1,8 km till ICA och tillbaka och servar den en gång var sjätte palmsöndag. Problemet ligger i avgasreningen som beskrivs i en annan tråd här. Uppfattar att det främst var de tidigare motorerna när man bytte från 2,2 Ford till 2,0 LR Ingenium och att tätare olje- och filterbyten hanterar problemet inklusive körning på landsväg. Men visst, konstruktionen är väl inte helt lyckad och vill man vara helt säker får man nog åtgärda det på riktigt. Å andra sidan finns det väl ingen EU6-diesel som inte har problem… Eller så köper du en tidigare DS med just 2,2 motorn.

  Upplevde att det var lite svårt att få grepp på utrustningsnivåer och paket. I alla fall från -17 och framåt så att jämföra är bra. Just min bil hade Webasto-värmare och den större navigatorn vilket jag uppskattar. Dock ingen backkamera men med el-dragkrok, men så är det som begagnatköpare.

  Kort sagt, jag kan inte säga att jag är missnöjd på något sätt. Förhållandevis billig att äga. Trevlig att köra. Enkel att serva. Känns som en LR – men det är ingen stor Discovery på drygt 2,5 ton med Queen-känsla 😉 Och det är framför allt ingen Volvo. Kan varmt rekommendera den.

  EDIT 2022-06-08
  Efter 101 mil över nordeuropeiska motorvägar med en medelhastighet strax under 110 km/h (enligt färddatorn) konstaterar jag en verklig förbrukning på 0,796 liter/mil (0,73 lit/mil enligt datorn). Skapligt kan jag tycka med tanke på en vardag genom Tyskland där man växlar frekvent mellan 140+ och kö med 40 km/h. I 150 km/h snurrar motorn 2000 rpm. Antar att hela avgassystemet är urbränt nu…

  /

  -----------------------------------------------
  88" S2A HT diesel -62

  • Det här svaret redigerades för 1 år, 5 månader sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 1 år, 3 månader sedan av .
  #100999
  Niklas EnestenNiklas Enesten
  Deltagare

  Hej!

  Har en DS 150 från -19 haft sen ny. Min drar från 0,62 men oftast sommartid 0,67 vinter 0,72 Med halvstor husvagn ligger den upp till 1,15.
  När jag åker 30mil till stugan med släpkärra med skoter m.m. så märks knappt någon extra förbrukning, beror troligen på att man kör långsammare med kärra….
  Har inte haft något fel med bilen förens senaste månaden när den inte hittar SD-kortet till navigatorn har inte felsökt det än.
  Väldigt nöjd med bilen, för mitt vidkommande är den precis rätt storlek för mitt behov.
  /Niklas

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.