Broms problem

Forum TEKNIK Serie I, II & III Serie IIA (1961-1970) Broms problem

  • Detta ämne har 5 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2021-10-19 10:32 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #84814
    ProfilbildMervyn Wakeham
    Deltagare

    Har bytt samtliga broms komponenter på min 2a 88 men så fort jag skruva fast trummorna med den lilla skruven eller sätter på hjulen så sitter allt fast. Alla fjädrar är rätt monterat och problemet finns både förr och efter luftning. har även slippat på bromsbeläggen enl. Ýou Tube utan resultat.
    Vad gör jag fel?????

    #89118
    Profilbildlasselasselasse
    Deltagare

    Om du bytt till nya för dem gamla var slitna kan det vara ställskruven på baksidan som är åtskruvad för att lösa problemet med de gamla slitna beläggen?

    #89151
    Peter HanssonPeter Hansson
    Deltagare

    Som föregående skriver hur står ”sniglarna”? alltså justeringen till dem, prova att ställa dem så att backarna är längst in

    Mvh
    Peter
    Serie II 109 2,25 Diesel
    Freelander 2 Td4

    Distrikt skåne

    #91445
    ProfilbildJohan Melén
    Deltagare

    Har du bytt bromstrummor till nya, typ britpart?

    De kan nämligen vara lite ovala 🧐

    #92426
    ProfilbildMervyn Wakeham
    Deltagare

    Tack för alla svar! Prolemet löstes genom att byta samtliga bromsbelägen till märket TRW.
    Osäker på de tidigare hade för fabrikat. Bilen är numera besiktigad utan anmärkning!

    #92451
    Profilbild4557
    Deltagare

    Skillnad på beläggtjockleken?

    Endera gillar du Defender - eller så har du fel!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.