Defender Puma – Motorn tappar effekt

Forum TEKNIK Ninety, OneTen & Defender Defender TD4-Puma (2007-2015) Defender Puma – Motorn tappar effekt

  • Detta ämne har 1 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2019-12-25 15:17 av .
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #56316
    ProfilbildMartin
    Deltagare

    God fortsättning Land Rover vänner!

    Mitt första inlägg på detta forum 😊

    Hade nyligen lite motorproblem med min Defender Puma (2007) vilket jag lyckades lösa till slut.
    Problemet var att motorn plötsligt tappade effekt helt sporadiskt under körning, det upplevdes som om motorn inte fick tillräckligt med bränsle eller luft, och när man koppade ur och trycket ner gaspedalen så ökade varvtalet väldigt sakta till maximalt ca 4000rpm. Till slut så var problemet konstant och bilen var i princip inte körbar.
    Efter lite felsökning så rengjorde jag MAP sensorn som var lite smutsig, vilket löste problemet helt.
    Nu går bilen hur bra som helst igen.
    Så om någon har ett likande problem så är det en bra idé att rengöra MAP sensorn (som är enkel att komma åt) med någon typ av elektronikrengörings spray innan man gör någon mer avancerad felsökning och börjar byta delar osv.
    Kan också vara bra att ta som vana att rengöra MAP och MAF sensorerna vid ”vanlig” service.

    Mvh
    //Martin

    #56317
    MartinMartin
    Deltagare

    Lysande inlägg! Precis så ett forum skall funka.

    Välkommen

    /Martin

    -----------------------------------------------
    88" S2A HT diesel -62
    110" Td5 CCPU -04

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.