Discovery 1 -92 200tdi

Forum ALLMÄNT Köp & Sälj Säljes LR, RR och SLRK-relaterat Discovery 1 -92 200tdi

 • Detta ämne har 0 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2020-07-20 10:22 av .
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #68986

  Har en Discovery 1 med manuell låda och 200 tdi-motor som var tänkt som en kombinerad vardags lastpråm och lite off-road leksak. Köptes osedd med beskrivningen ”norrlandskörd” vilket förde tankarna till ”rostfri”. Det stämde utmärkt för ramen men inte för bakre golv och trösklar. Det är med andra ord betydligt mer svetsjobb än jag räknade med och hinner med just nu så då ska den antingen bli stående något år (ute) eller säljas till någon som har mer tid just nu. Vill man ha den som obesiktad off-roadbil är det bara att sätta sig i och köra direkt (ja, man kanske vill höja den och ha andra däck). Jag har kört 50-60 mil precis som den är utan problem.
  LB-reggad, galler bakom framstolarna (dock urtaget vid fototillfället), baksäte finns ej, Motorn startar lätt och går bra men ryker lite kall, inga konstigheter med växelåda/fördelningslåda (hög/låg/diff-spaken går lätt att manövrera). Bromsarna är förvånansvärt bra. Det mesta i elektrisk väg fungerar , t.ex. 4 elhissar, backspeglar, kupéfläkt etc. C-lås funkar dock inte. Dubbla takluckor som håller tätt. Inredningen fram relativt OK medan inredningen bak är sämre/ej helt komplett. Karossen skaplig, med lite oxid och mindre plåtveck framför allt på förardörr + bakdörr. Bakre hjulhus är redan svetsade. Original plåtfälgar med Pirelli Scorpion ST 205/80R16 c:a 5 mm, d.v.s. bra sommardäck för landsväg men inte så mycket för lerhål. Svettas lite olja på alla ställen men inte direkt så att det droppar när den står. 3 fungerande nycklar finns.
  Med tanke på att Disco 1 med frisk ram inte är helt lätt att få tag i och att den snart blir skattefri tycker jag att jag kan begära 13000 kr utan att skämmas. Om ingen är hugad blir jag inte direkt ledsen över att ha den kvar heller. Finns i Trosa för beskådan.
  Jag kan vara svår att få tag på i sommartider men man kan försöka på 070-5755779 eller [email protected] (bli inte sura om jag inte svarar direkt). Kan skicka fler bilder.

  Bilagor:
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.