Elektronik problem efter byte av bilbatteri

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover Sport L320 (2005-2013) Elektronik problem efter byte av bilbatteri

 • Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast 2022-06-05 15:46 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #103475
  Profilbildsaerdna
  Deltagare

  Först gick bilen inte att starta. Batteriet verkade inte ta emot laddning och byttes ut på verkstad. Efter det startade bilen och gick som vanligt men på väg hem från verkstan slocknade touch screen och blinkers slutade funka men kom tillbaka efter en minut eller så. Hemma gick den först inte att låsa med keyless. Efter att ha öppnat och stängt huven och dörrarna runt om gick den att låsa med fjärrkontrollen. När jag skulle öppna idag går det inte att öppna med keyless entry eller med fjärrkontrollen på nyckeln. Så jag låste upp manuellt med nödnyckeln. När jag försökte starta bilen syntes felmeddelande om ”smart nyckel saknas”. Efter ett tag fick (ena) nyckeln kontakt genom att hålla den mot rattstången och sen kunde jag starta bilen. När jag hade startat bilen funkade i stort sett ingen elektronik – inte fläkt, lampor, blinkers, elhissar, centrallås, sidospeglar – den enda som jag märkte funkade var eltakluckan och belysningen i taket vid backspegeln. Det var inga problem att starta bilen då den fått kontakt med startnyckeln och den var annars som vanligt att köra.
  Jag har aldrig haft några av de här problemen på bilen innan det här strulet med bilbatteriet.

  Nån som har nån aning om vad som kan vara fel?

  Gäller en Range Rover Sport 2011

  #103501
  ProfilbildSven-Erik Berg
  Deltagare

  Batterifel brukar trigga massor av konstiga fel. Känns som toleransgränser är satta medvetet lågt från fabrik. Kunde ju ha räckt med en varning om låg batterispänning, innan allt annat spårar ur. Medicinen brukar vara att läsa och återställa felkoder först. Sen läsa igenom en gång till. Vet ej hur det är på just din bil. Men idag måste man koda in det nya batteriet också mot många bilar.

  Hawkeye med EAS adapter, VAG- Com, Syncmate P38 Diesel
  Allsläpet 3,5 t, D1 300Tdi, Range Rover L322

  #103508
  Profilbildsaerdna
  Deltagare

  Nästa gång jag testade att låsa upp med fjärrkontrollen funkade allt som vanligt, har använt bilen två gånger idag och har allt verkar fortsatt funka (ta i trä), så jag ber till gudarna att det håller i sig🤞Och i så fall verkar det ju som batterifelet/bytet har utlöst allt. Sven-Erik – tack för tipset! Verkstan sa att det var fullt av felkoder och jag tror inte brydde sig om att återställa dem men det kan ju vara nåt att ta till om det skulle dyka upp igen.
  Mvh, Andreas

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.