Fjärrkontroll till värmare – Tips

Forum TEKNIK Range Rover Range Rover L322 (2002-2012) Fjärrkontroll till värmare – Tips

 • Detta ämne har 2 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2018-01-13 08:43 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #37349
  ProfilbildStefan Lundin
  Deltagare

  Jag fick inte med någon fjärrkontroll till Dieselvärmaren på min 322. Om man öppnar sidofacket på högersidan i bagaget så kan man se mottagaren för värmaren. I mitt fall var den märkt med T91 Webasto. Denna sändare/mottagare är gansk vanlig för bilar från VAG koncernen. (Skoda, Volkswagen, Audi).

  Jag beställde en med VW emblem från tyska ebay, 39 Euro samt 7 Euro i frakt för en ny sändare.

  T91 sändare

  Att få den att synka med bilen är relativt enkelt. Ta loss kontakten från mottagaren (den med 3 sladdar). Låt den vara bortkopplad ca 10-20 sek så att mottagaren är helt strömlös.

  Sätt tillbaka kontakten och inom 2 sekunder tryck in off knappen på fjärren. Håll den intryckt i minst 6 sekunder. Jobbet klart!

  Kostnad 460 kr (Hos Land Rover kostar detta ca 3500 kr inkl programmering)

  Mvh
  Stefan Lundin

  Land Rover Serie Apan

  #38566
  ProfilbildKrister Broman
  Deltagare

  Min 2006 TD är imponerad från Italien…antar att nån webasto värmare inte behövs där. Hade inget tidur i displayen, finns ingen mottagare i skuffen och el kontakterna till värmaren var urkopplade. Har i princip alltså en ny värmare 😀  Allt är nu fixat utom fjärrkontroll då jag känner att den löser inte mitt behov. Jag lämnar ofta bilen på Arlanda en vecka eller så och när jag då kommer hem och är inom räckhåll med fjärren är det liksom lite för sent. Jag vill kunna starta värmaren så fort jag landat. Det finns en annan fjärr som man styr via telefon som skulle passa mig men då till ett pris som inte passar 😉

  Jag håller på att ”forska” lite på en betydligt billigare variant med telefonstyrning och återkommer här på forumet när (om) jag får det att fungera som jag vill.

   

   

   

   

   

   

   

   

  #38701
  MartinMartin
  Deltagare

  Fanns en tråd i gamla forumet om att fjärrstyra webaston. Jag gjorde en lösning på min Defender för att fjärrstyra med app över GSM-nätet. Funkar fortfarande. Finns en del andra tips där. Jag hade samma behov fast på Sturup 🙂

   

  /Martin

  http://slrk.egetforum.se/viewtopic.php?t=18176

   

  -----------------------------------------------
  88" S2A HT diesel -62
  DS, 180-MHEV, -21

  • Det här svaret redigerades för 5 år, 10 månader sedan av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.