FM-radioantenn Defender

Forum TEKNIK Teknikspalten – Allmänt om teknik FM-radioantenn Defender

 • Detta ämne har 2 svar, 1 deltagare, och uppdaterades senast 2016-06-03 15:11 av .
Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14767
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Pellson]

  Den "vanliga" FM-radioantennen på Defendern, en sån ihopskjutbar originalantenn, är mer än lovligt usel på nya Defendern. Jag är inte ett smack sugen på att ersätta den med en ny likadan utan vill ha något som både håller bättre och kanske faktiskt funkar bättre. Så vad skall jag ha? Och var skall jag sätta den? Den befintliga placeringen på vänster framskärm har, såvitt jag begriper, egentligen bara en enda fördel – att det finns en befintlig antennkabelväg till stereon. Annars vore det ju bättre att sätta även den antennen högre.

  …och följdfråga – Det kommer på en CB-radioantenn också (förstås). Hur långt måste jag ha mellan antennerna? Och nej, jag tänker inte sätta dem i varsin ände av bilen även om det är optimalt, men det vore gott att veta något om minimiavstånd.

  Tips?

  #14768
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Anders D]

  Jag vet var du kan sätta den ;)

  #14769
  ProfilbildSLRK Forum
  Administratör

  [Originally posted by Pellson]

  Har sniklöst saken. FM-radion fick ett litet takspröt framför takluckan och komradioantennen fick ta över jättehålet Agaton i framskärmen. FM-radion går som skott men det blir lite spännande att se hur komradion funkar (om den funkar) när jag orkat löda på anslutningsdonet på koaxen..

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.