Fundersam med förfrågan om växellåda/fördelningslåda

Forum ALLMÄNT Om SLRKs Forum Fundersam med förfrågan om växellåda/fördelningslåda

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2020-06-28 00:58 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #67575
  ProfilbildAlf Björck
  Deltagare

  Jag skrev en förfrågan, Rubrik växellåda/fördelningslåda. Jag fick svar av Peter Krupenin ”Svampbob fyrlant”dvs. en förolämpning. För den som är initierad måste denna fråga vara enkel men tycks falla utanför ”macho” frågorna. Jag har inte tänkt tillbringa resten av min tid i-eller under bilen, men jag vill ha full koll. Jag gick med SLRK huvudsakligen för att få hjälp att lära känna min bil. Jag bor i mellersta Lappland och skaffade bilen för att utforska vägar som jag inte gärna ger mig ut på eljest. Dessutom använder vi bilen som dragbil till släpvagnen dvs. att transportera våra djur till olika beten. Min DO befinner sig 40 mil från där jag bor. Jag är noll intresserad av er s.k terräng körning. Jag vill ha ett bruksfordon. Vill ni ha mig kvar som medlem så svarar ni på mina frågor eller så skiter jag i SLRK.

  #67603
  ProfilbildGeorg Georgsson
  Deltagare

  Hej Alf,

  Tråkigt att höra att du känner dig illa bemött här. Hoppas att du stannar kvar som medlem.
  Är själv ny medlem, med min första Defender, och håller på att lära mig allt om engelskmännens innovativa (och ibland konstiga men inte så innovativa) lösningar.
  Vad jag uppfattar från servicemanualen, så är torx-pluggen för påfyllning. (Se medföljande screenshot från manualen)
  Det kan ju vara så, att den pluggen som du nämner, är för intern justering i lådan, dvs. att det är någon skrruv eller något annat bakom, som man behöver komma åt, utan att behöva öppna lådan i övrigt.

  Hälsningar
  Georg

  #6157
  "Fenrir" Defender 110 '96 300TDi
  27MHz callsign "One, Four, Zero, Seven, Whiskey, Tango, Foxtrot"

  Bilagor:
  #67685

  Alf, bra att du ställer frågor på Forumet som annars kanske sakta tynar bort utan just frågor och svar…Fb blir kanske det nya forumet för Land Rover intresserade…utan medlemskap/årsavgift/spårbar info osv ???

  Vi som uppskattar klubben med vad det är tänkt…att just få och dela med sig av spårbar info är tacksam för ditt intresse !

  vänligen
  Denis

  #67834

  ?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.