Handbroms missljud

Forum TEKNIK Discovery Discovery 3 (2005-2009) Handbroms missljud

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2019-07-04 12:45 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #46426
  ProfilbildDanneL
  Deltagare

  Hej! Jag har fått problem med den elektroniska handbromsen på min disco 3 -07. Den fungerar, men ger ifrån sig ett kraftigt skrikande ljud när den används, i början hände det bara nån gång ibland men nu låter det så hela tiden, även den röda lampan för handbromsen har lyst vid 1 tillfälle. Jag har försökt få detta åtgärdat på en verkstad och felkoden som dök upp var ”matningskrets” (om jag inte minns fel) gällande handbromsen. Har försökt få till en tid att åtgärda detta på samma verkstad 5 gånger, men de säger bara att de ska ringa upp och sen hör de inte av sig. Jag behöver därför hjälp!

  Är det någon som vet vad felet är? Om det är enkelt/svårt att åtgärda? Och om det finns någon verkstad där detta kan åtgärdas för ett humant pris?

  Mvh Daniel

  #46541
  ProfilbildPeter Thorén
  Deltagare

  Hej
  Din handbroms talade om för dig att den inte är servad som den ska. Hade du fixat det på en gång istället för att fortsätta använda den hade det troligen räckt med en uppsmörjning och justering. Nu åker du nog på att att byta hela handbromsmodulen som är tämligen dyr. Någon som vet något om D3/D4 behöver titta på din bil.

  //Peter

  #46567
  ProfilbildDanneL
  Deltagare

  Tack för svar! Okej, ja precis, självklart fortsatte jag inte använda den som vanligt efter att ljudet kommit några gånger, men borde slutat testa för att se om ljudet kom tillbaka omgående. Då kan det vara som jag misstänkte själv, att det förvärrats, kontaktade verkstad nästan omgående när det hände första gången, men de har som sagt bokat av mina tider eller inte hört av sig flera gånger, känns lite surt nu. Har du något tips på någon verkstad i sthlms-området som kan land rover till ett någorlunda bra pris (har koll på några såklart, men har dyra erfarenheter från dessa)? Mvh Daniel

  #46615
  Peter HanssonPeter Hansson
  Deltagare

  Felkoden matningskrets är att där är dålig spänning till modulen, väldigt vanligt på tidiga D3 att kablaget ärjar i kontakter och då orkar inte motorn dra.
  Gnisslet kan gå att lösa om man först åtgärdar elfelet och sedan justerar in handbromsen korrekt.
  Åk till en auktoriserad verkstad eller en specialist, Pikab bör kunna lösa detta till dig.

  Mvh
  Peter
  Serie II 109 2,25 Diesel
  Freelander 2 Td4
  Bor mitt i underbara Skåne

  Distrikt skåne

  #46632

  Hej Daniel
  Tips på verkstad i Stockholmstrakten.
  Jag har varit till CAAR Bilservice (caar.se) som ligger i BMGs gamla lokaler i Vinsta, Vällingby och fått ett väldigt bra intryck av dessa gubbar.
  Annars finns alltid Björn på Ground Zero 4WD i Altuna mellan Heby och Fjärdhundra. Tar ca 1h20min från Stockhom och enkelt att ta sig kollektivt dit också.

  //Niclas

  '06 RRS V8 4,4l
  Eftermonterad elektriskt låsbar diff bak
  Eftermonterad elektriskt justerbar rattstång
  Eftermonterad ACC (adaptiv farthållare)
  IIDTool BT

  #46668
  ProfilbildDanneL
  Deltagare

  Tack för alla svar, uppskattas! Mvh Daniel

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.