Herrgårdshelg med engelskt tema 2019

Forum DISTRIKT Västernorrland Herrgårdshelg med engelskt tema 2019

 • Detta ämne har 8 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2019-05-04 13:23 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #43645
  ProfilbildMats Åkerlund
  Deltagare

  Hej,

  Den 27-28 april kommer vi att återupprepa 2018 års succé med en helgträff på temat Storbritannien, tweed och after noon tea. På lördagen är vi välkomna till Länsmansgården som är ett pensionat för livsnjutare och som ligger nära världsarvet Höga Kusten. Ett dubbelrum kostar 1000-1150 kr och enkelrum 650-750 kr. På eftermiddagen, kring kl. 15:00, serveras afternoon tea á 150 kr. Det blir då en buffé bestående av soppa, scones, ostar och marmelader, bröd med olika röror, praliner, kakor och tårtor. På kvällen serveras en trerätters middag à 390 kr. Önskas vinpaket tillkommer kostnaden för det.

  Bokning sker direkt till Länsmansgården senast den 27 mars. Informera att ni tillhör Svensk Land Rover klubb. Därefter kan vi inte garantera boende. Tfn 0612-51592 (Agneta Jonasson). Jag är tacksam om ni även meddelar mig att ni har bokat.

  Förra året hann vi med både lerduveskytte, en vacker green laning-tur med grillning, spabad och whiskyprovning. Vi har ännu inte hunnit planera några aktiviteter för detta arrangemang men vi återkommer med information kring det framöver. Vi tar tacksamt emot förslag.

  Om det finns frågor är det bara att höra av sig på 070-257 11 14.

  Hälsningar Mats

  • Detta ämne redigerades för 2 år, 4 månader sedan av .
  #43728
  Mats LundbladMats Lundblad
  Moderator

  Så, nu har jag bokat hela paketet.
  Tro om gräsmattorna är tillräckligt torra för lite engelska utomhusaktiviteter?

  #43773
  ProfilbildMats Åkerlund
  Deltagare

  Hej,

  Även vi har nu bokat. Tänker du krocket, kricket eller rent utav rugby? Med eller utan bil?
  Sedan tycker jag inte att vi ska se snö som ett hinder. Nyligen införde de SM i volleyboll på snö som komplement till beachvolleyboll för att förlänga säsongen. Hela tre lag ställde upp men någonstans ska man börja….

  Hälsningar Mats Å

  #43814
  Christer VossChrister Voss
  Deltagare

  Hej
  Även vi är inbokade för en trevlig helg med god mat och mycket annat.
  Om den engelska uteaktiviteten blir rugby med bil så tror jag vi får starta upp den gamle ”ELJ-en” dvs RRC modell -77.
  En grön gräsmatta med lite bågar på tycker jag annars låter trevligare. Om snön ligger kvar får vi väl prova vinterkrocket t.ex.

  Christer & Lisa

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 4 månader sedan av .
  #43833
  Mats LundbladMats Lundblad
  Moderator

  Jag tror också att en förväntad räkning på plåtskador skulle hindra mig från att satsa fullt ut i närkamperna i bil-rugby.
  Nej då tror jag hellre på Krocket. Distriksmästerskap i en OS-idrott slår rätt högt tycker jag.
  Självklart kommer jag läsa på i Pippa Middleton, hertiginnan av Cambridges guide till spelet.

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 4 månader sedan av .
  #43952
  ProfilbildMats Åkerlund
  Deltagare

  Hej alla glada anglofiler,
  Nu är det mindre än fyra veckor till årets största händelse – the big brittsih happening! Vi kommer bli ett glatt gäng på minst 11 personer. Hitintills är följande anmälda:
  Berit och Ulf
  Peter och Lotta (några barn och hund också, eller?)
  Mats L
  Christer och Lisa
  Anton och kompisen Fritz (?)
  samt undertecknad och Lise-Lotte
  Vi får se om det blir ytterligare några anmälningar.

  Även programmet börjar ta form. Vi samlas kl. 10:00 på parkeringen vid Dannero travbana. Vi kör därefter favorit i repris med off road-körning på vårt terrängområde. Här finns körning både för den avancerade (läs Ulf och Berit) och för den som är lite mer rädd om sin bil. Förhoppningsvis har Ulf förankrat rutorna på bilen bättre denna gång så att de inte trillar ut igen och att Peter har bytt ut lågskorna på discon och skott om till terrängstövlar. Om inte annat så är vi många som kan bogsera er runt banan.

  Kring kl. 12 tänkte jag att vi åker vidare till Sandslån för lite barbecue med view över Ångermanälven. För de modiga kan ett uppfriskande dopp erbjudas. Mätta och belåtna styr vi sedan kosan till High Coast Distillery (tidigare BOX) där vi får ta del av en guidad visning för det facila priset av 12 pund/person (motsvarar cirka 150 kr). Här kommer vi också ta lite autentiska bilder som bevis på att vi minsann har förlagt träffen till ”the Scottish Highlands”. Återstår att hitta en lämplig torvmosse också. Upprymda av ångorna åker vi till Länsmansgården för att sopa av oss vägdammet och sedan inta en bombastisk after noon tea buffé.

  Sedan ska vi ägna oss åt den engelska gentlemannasport, lawn bowls. Nu blir kanske några besvikna och vill ha revansch efter förra årets debacle kring lerduveskyttet. Jag vill dock påtala att jag i rollen som distriksombud inte kan ta ansvar för fler skadskjutna deltagare , husdjur och fordon igen. Lawn bowls är en brittisk precisionssport som påminner om boccia och boule och som liksom dessa har sina rötter i urgamla sten- och kägelspel. Bowls spelas på gräsmatta. Spelet spelas med asymmetriska klot med en diameter på knappt femton centimeter, vilka på grund av sin ojämna viktfördelning inte rullar rakt. Kloten skall rullas på banan och placeras så nära ett litet målklot, kallat ”jack”, som möjligt. Jag rekommenderar att alla bär hjälm.

  Stärkta av den friska Ångermanlandsluften, efter att ha bytt om till dinner dress, ska vi säkerställa så att vi även stärker oss med den berömda skotsk naturdrycken malt whisky. Den som har störst rum får äran att bli värd för årets dryckesprovning. Jag kan utlova att ni får prova min Octomore om ni låter mig vinna i lawn bowls. Jag förutsätter att Christer tar med sitt suspekta dryckeskärl även i år. Traditioner år viktiga att hålla på!

  Därefter intar vi salongen, lite rödkindade av den värmande drycken, ackompanjerad av fuktig malkulsdoftande tweed, för att inmundiga en tre rätters meny. Middagen avslutas med sången rule brittania – ”Rule, Britannia! Britannia, rule the waves! Britons never, never, never shall be slaves” – innan vi kryper ner i våra nybäddade sängar för en god natts sömn…

  .

  #43967
  ProfilbildAnders Lind
  Deltagare

  Anders o Elsa med vovvar kommer – dock bor vi i husbil (FIAT…) bredvid hotellet – slut på hundrum – men Deffen följer naturligtvis med och vi deltar i allt.

  #44333
  Peter BerglundPeter Berglund
  Deltagare

  Halloj kamrater.

  Peter och Lotta kommer utan Hund och Barn denna gång.

  Lågskorna sitter på plats i väntan på fälgarna som stå på pall någonstans i Shekers ägo. Vi (läs jag) tänker att jag löser det med mer fart denna gång helt enkelt. Helt i enlighet med Sir Isaac Newton, (f. 25/2 1642 – d. 20/3 1772), teorier om Mekaniken som han presenterade i sitt banbrytande verk Principia 1687.

  Nu återstår bara att a sig hem från flyg-strejkande Sthlm i tid för att hinna tanka besten. Här är det en annan teori i tillämpning som jag tror heter ”Supply and demand” som reglerar chans för framgång.

  Väl mött!

  Peter/Lotta

  #44527
  Mats LundbladMats Lundblad
  Moderator

  Tack för ett gott sällskap förra helgen. Nu har jag vittjat kamerafällan också.
  I länken nedan finns bilder från träffen. En mapp innehåller storformat direkt från kameran medan en annan har bearbetade bilder i HD mer lämpligt för att visa på skärm.
  https://drive.google.com/open?id=1UyIzdz1whRTwOllJZPNHEgJ-dUOcqWJ4

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.